Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Programmeringsaktiviteter

Spetseleverna ges under läsåret möjlighet att läsa en frivillig kurs i programmering på Danderyds Gymnasium som leds av Johan Sannemo (tidigare spetselev på skolan).

Johan har mångårig erfarenhet av programmeringsundervisning och har tagit medalj i både internationella programmeringsolympiaden och internationella matematikolympiaden. Han arbetar på Stripe och har tidigare bl.a. jobbat på Spotify, Facebook, Huawei och Google. För eleverna är det ett unikt tillfälle att lära sig om programmering och effektiva algoritmer.

Adam Amanbaev (N20a) och Jonathan Hallström (N20a) är spetselever i trean som ställer upp som en extra resurs och ger stöd till kursdeltagarna. Både Adam och Jonathan kvalificerade sig i år till finalen av den svenska programmeringsolympiaden och Adam placerade sig där på tredje plats.

Vi gratulerar också vår spetselev Valter Wik (N21a) i tvåan som i år kom på andra plats i Säkerhets-SM. Det är en nationell tävling som bl.a. fokuserar på problemlösning inom områdena programmering, webbsäkerhet och kryptografi. Valters strålande prestation medförde också att han blev uttagen till det lag som kommer att representera Sverige i Europafinalen i Österrike nästa vecka.

  • Bild 1 -  Programmeringskursens uppstartshelg vid Stockholms gamla observatorium 3-4 september.
  • Bild 2 - Från vänster: Adam Amanbaev (N20a), Jonathan Hallström (N20a)
  • Bild 3 - Valter Wik (N21a)