Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på Danderyds gymnasium är det självklara valet för dig som har siktet inställt på en framtid inom techbranschen. I skolan finns unika lokaler för just teknikeleverna; här finns både ett välutrustat makerspace och ett snickeri där man får möjlighet att arbeta under lektioner, starta projekt och förverkliga idéer.

På Teknikprogrammet erbjuder vi inriktningarna:

Design- och produktutveckling

Informations- och medieteknik

Samhällsbyggande och miljö

Teknikvetenskap

Du kan också läsa teknikprogrammet med NIU/LIU.

Klicka här för att läsa mer om NIU/LIU på teknik

Teknikprogrammet hos oss ger dig en bred behörighet till fortsatta studier och ger möjlighet till full meritpoäng. Du som väljer teknik­programmet bör gilla kreativt skapande och nytänkande samt ha intresse av matematik, fysik och teknik. Programmet är det självklara valet för dig som har siktet inställt på ett tekniskt yrke som till exempel arkitekt, programmerare eller civilingenjör.

Makerspace

På Danderyds gymnasium har elever på Teknikprogrammet tillgång till ett Makerspace, en sal där du tillåts utveckla din kreativa förmåga och förverkliga tekniska idéer och produkter. Där finns bland annat 3D-skrivare, symaskiner och många spännande verktyg att använda. I och med att vi hösten 2022 startar upp inriktningen Samhällsbyggande och miljö bygger vi också ett snickeri där teknikeleverna kommer kunna få arbeta med olika projekt både under och utanför lektionstid.

Lärarna på Teknikprogrammet

Våra lärare är behöriga, oerhört kunniga inom sina ämnen och har dessutom bakgrund i olika områden som till exempel formgivning och industri vilket skapar en häftig lärandemiljö. Lärarna arbetar i fördjupningsteam kring eleverna och gillar att samarbeta och låta eleverna vara med och skapa nya arbetsmetoder. I Makerspace och snickeriet arbetar vi i projektform och samarbetar ofta med företag och högskolor som är aktuella för eleverna på Teknikprogrammet att söka sig vidare till.

Klicka här för att se poängplan för dig som började 2022

Klicka här för att se poängplan för dig som började 2023

Klicka här för att se poängplan för dig som börjar 2024

Karin Saxén

karin.saxen@danderyd.se

08-568 91 368

Biträdande rektor med ansvar för NA, TE och Spetsutbildning matematik