Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

För elever med AST

Danderyds gymnasium erbjuder ett högskole­förberedande program i en mindre klass för dig med AST. Vi håller till i moderna och särskilt anpassade lokaler där varje klass, om cirka 10 elever, har ett hemklassrum. Klassrummet är öppet under raster och du har tillgång till det både före och efter den schemalagda skoldagen.

Undervisning sker i en lugn arbetsmiljö och våra lärare tar stort ansvar för att göra undervisningen meningsfull, hanterbar och begriplig. Majoriteten av kurserna läser du med dina klass­kamrater. Du har även möjlighet att läsa kurser med andra klasser, till exempel i moderna språk och i de kurser du väljer inom det individuella valet i årskurs 2 och 3. Utöver den vanliga undervisningen deltar vi på olika skolgemensamma aktiviteter, gör olika studiebesök och åker dessutom på en skolresa.

Klicka här för att se poängplan

VÅRA LÄRARE

Varje klass har en mentor som följer dig under ­utbildningen och som hjälper dig att på olika sätt bli förberedd inför kommande studier och yrkesval. Alla dina lärare är behöriga och har stor erfarenhet av att arbeta med elever med AST. Du kommer under dina år hos oss att utvecklas både socialt och kommunikativt och få med dig ökade insikter och ett stärkt självförtroende.

Ansöker gör du via: https://gymnasieantagningen.storsthlm.se

Du behöver också göra ett obligatoriskt besök. Detta bokar du genom att kontakta Outi Joelsson via mail.

Erik Håkansson

Biträdande rektor med ansvar för SA och AST

08-568 91 374