Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Ansök

Information till dig som söker Danderyds gymnasium

För att söka till oss gå in på http://www.gyantagningen.se Där hittar du all information om hur du gör din ansökan till oss.

Det finns även i år är ett mycket stort intresse för samtliga utbildningar på Danderyds gymnasium och vår reservlista är därför lång. Följ instruktionerna från Gymnasieantagningen STORSTHLM. Logga in med hjälp av dina inloggningsuppgifter och följ din placering i systemet.

Den 14 augusti tar Danderyds gymnasium över Gymnasieantagningens reservlista och vi följer den strikt. Om det blir en ledig plats ringer vi den sökande som står först i tur. Vi använder de kontaktuppgifter som du lagt in på Gyantagningen. När vi inte kan nå en sökande i listan förlorar du din plats i kön och vi kontaktar nästa sökande istället.
Den 1 september upprättar vi en ny reservlista.

Sökande på Gymnasieantagningens reservlista som vill kvarstå som reserv på Danderyds gymnasium efter den 1 september, behöver då ansöka om det enligt nedan. Sökande som inte står på Gymnasieantagningens reservlista kan också skicka en ansökan till Danderyds gymnasium.

Du ansöker till Danderyds gymnasium genom att fylla i vår blankett Ansökan om utbildningsplats åk 1samt bifoga kopia på betyg i åk 9 och mejla allt till dagy.info@danderyd.se. Rangordning av sökande görs med en individuell bedömning av i första hand betyg, men även språkval och särskilda skäl som skulle kunna vara betydelsefulla, t ex medicinska- och sociala skäl.

Byta till Danderyds gymnasium åk 2/3

För att ansöka om att byta till Danderyds gymnasium i årskurs 2 eller 3 ber vi dig fylla i den här blanketten Ansökan om utbildningsplats


Om du har frågor kring våra program, kontakta våra studie- och yrkesvägledare via mail:

EK och gymnasiesärskolan maj.orve@danderyd.se
NA och TE anna.lindgren@danderyd.se
SA, ASD och EKJUR annika.sedenberg@danderyd.se

Med vänlig hälsning, Skolledningen
Fredrik Nordlander - Rektor
Anna Sarri Krantz - Bitr rektor NA, TE
Lovisa Jansson - Bitr rektor EK
Erik Håkansson Bitr rektor SA, ASD
Agneta Löwenhielm - Bitr rektor gymnasiesärskolan

Titta igenom vår katalog

Klicka här för att läsa vår katalog