Till innehållet
Översätt

No translation right now

We are experiencing some technical problems with the Google translate functionality at the moment and are investigating.

Anpassad gymnasieskola

Den anpassade gymnasieskolan (tidigare gymnasiesärskola) på Danderyds gymnasium passar dig som tycker om att arbeta praktiskt och utföra arbetsuppgifter som förekommer i restaurang, café, bageri och på hotell. Här får du till exempel vara med och driva vår egna restaurang “Hörnan” som håller öppet två dagar i veckan.

All matlagning och bakning sker i vårt moderna restaurangkök med professionella arbetsredskap. Skolarbetet i restaurangen ger dig möjlighet att i egen takt och på hemmaplan få vana av servering, betalning och kundbemötande. Det kommer att göra dig väl förberedd för framtida arbeten och arbetsplatsförlagt lärande (APL). Arbetsplatsförlagt lärande innebär att du genomför delar av utbildningen på en eller flera arbetsplatser utanför skolan. Det sista året hos oss ägnas nästan uteslutande åt detta. Efter avslutande studier kommer du klara ett arbete på den öppna arbetsmarknaden inom områden som t.ex. service, matlagning eller bakning.

Lunchrestaurangen Hörnan

Vi driver en egen lunchrestaurang som heter “Hörnan”

https://www.instagram.com/restaurangdagy/

Den håller öppet två dagar i veckan och all matlagning och bakning sker i vårt moderna restaurangkök med professionella arbetsredskap. Restaurangen ger dig möjlighet att i egen takt och på hemmaplan få vana av servering, betalning och kundbemötande. Det kommer att göra dig väl förberedd för framtida arbeten och arbetsplatsförlagt lärande (APL). Arbetsplatsförlagt lärande innebär att du genomför delar av utbildningen på en eller flera arbetsplatser utanför skolan. Det sista året hos oss ägnas nästan uteslutande åt detta.

Klicka här för att se poängplan för dig som började 2023

Klicka här för att se poängplan för dig som börjar 2024

Agneta Löwenhielm

agneta.lowenhielm@danderyd.se

08-568 91 329

Biträdande rektor

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.