Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Nationell idrottsutbildning

Nationell idrottsutbildning (NIU) riktar sig till dig som vill elitsatsa inom din idrott. Undervisningen ger dig möjlighet att utveckla dina idrottsliga förmågor samtidigt som du läser ett högskoleförberedande program.

Som NIU-elev läser du 400 poäng specialidrott som tas från ditt individuella val samt programfördjupning. En förutsättning för att läsa NIU är att du anses vara idrotts­mässigt kvalificerad att gå utbildningen. Du ansöker med dina sportsliga meriter och kommer bli kallad till en provträning efter att du sökt utbildningen. Vidare krävs att du har betyg för att komma in på ett av våra program som går att kombinera med utbildningen.

Besked om NIU-plats meddelas senast i slutet av januari. Alla besked kommuniceras via den mejladress som uppgivits i ansökan.

Läs vår broschyr om NIU/LIU

Vi erbjuder NIU inom:

Fotboll

Padel

Truppgymnastik

Varför ska du välja Danderyds gymnasium?

  • Fotboll, padel eller truppgymnastik på schemat på förmiddagstid under hela gymnasiet.
  • Välutbildade instruktörer med såväl GIH-examen, egna erfarenheter av elitnivå samt kvalificerande utbildningar inom SvFF.
  • Stockholms bästa träningsförutsättningar med naturgräs under vår och höst samt konstgräs på Danderyd arena vintertid. RM-hallen finns också att tillgå om vädret inte tillåter utomhusträning. Samtliga planer ligger på skolans område. Vi har också ett välutrustat gym för fys- och rehabträning. 
  • Stockholms bästa träningsförutsättningar med nybyggda Catella Arena med både inne och utomhusbanor. Catella Arena ligger cirka 500 meter från skolan. Vi har också ett välutrustat gym för fys- och rehabträning. Dessutom har vi ett samarbete med Good To Great, en akademi i världsklass.

NIU kan du kombinera med följande gymnasieprogram:

  • Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, fördjupning internationell ekonomi
  • Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap
  • Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap fördjupning ledarskap
  • Teknikprogrammet inriktning design och produktutveckling

NIU Ekonomiprogrammet poängplan

NIU Samhällsvetenskapsprogrammet poängplan

NIU Naturvetenskapsprogrammet poängplan

NIU Teknikprogrammet poängplan