Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Vasaskolans bibliotek

Välkommen in i böckernas värld!

"En barndom utan böcker, det vore ingen barndom. Det vore att vara utestängd från det förtrollade landet, där man kan hämta den sällsammaste av all glädje." /Astrid Lindgren

 

Bibliotekets öppettider

Måndagar 12.30-13.40

Torsdagar 8.30-12.30, 14.00-14.30

Fredagar 8.30-10.50

 

Om biblioteket

På skolbiblioteket finns skönlitteratur, faktaböcker, ljudböcker och tidningar för olika åldrar och i olika genrer som deckare, fantasy, läskigt, sport- och hästböcker m fl. Biblioteket har även böcker för läsgrupper samt klassuppsättningar för gemensam läsning. Alla klasser har en egen lånetid varje vecka då bibliotekarien finns på plats för att hjälpa till samt tipsa om böcker.

På Vasaskolan har vi återkommande läsgrupper i  åk 2, åk 3 och åk 4. Det innebär att klasserna varvar läsning hemma med att 3 ggr per vecka läsa högläsning i en liten grupp tillsammans med en ledare. I lässatsningen ingår även bokprat samt språklekar som stimulerar barnens språksinne. Specialpedagog, bibliotekarie, lärare och fritidspedagoger arbetar tillsammans för att stötta eleverna i deras läsutveckling. 

Biblioteket har även öppet några raster varje vecka för de elever som vill komma för en stunds avkopplande läsning. Förutom böcker finns även tidningar som KP och SVD junior att tillgå. 

 

Barnens bibliotek 

På Barnens bibliotek kan du läsa om böcker och författare, spela spel, få boktips och mycket mer! www.barnensbibliotek.se