Välkommen in i böckernas värld!

"En barndom utan böcker, det vore ingen barndom. Det vore att vara utestängd från det förtrollade landet, där man kan hämta den sällsammaste av all glädje." Astrid Lindgren

Bibliotekets öppettider

Måndag - torsdag 8.30 -14

Skolbibliotekarie
Anna Svensson, telefon: 08-568 914 95

anna.svensson@danderyd.se

Om biblioteket

På skolbiblioteket finns skönlitteratur och faktaböcker, ljudböcker och tidningar för olika åldrar (bilderböcker, lättläst, kapitelböcker m m) och i olika genrer som deckare, fantasy, läskigt, sport- och hästböcker m fl. För lärare finns referenslitteratur i ämnen som språkvetenskap, pedagogik, medicin m m.

Skolbibliotekarien har bokprat, läsgrupper, biblioteksskola och ordnar författarbesök.

Läsgrupperna ligger i år 2 (vårterminen), år 3 (höstterminen) och år 4 (hela läsåret). Det innebär att klasserna varvar läsning hemma med att 3 ggr per vecka läsa högt i grupp med en ledare. En av grupperna kommer till biblioteket och läser med bibliotekarien. Varje tillfälle inleds med språklekar som stimulerar barnens språksinne och deras språkliga kreativitet. Språklekarna har satts ihop av skolans språkpedagog.

Länk till Barnens bibliotek

www.barnensbibliotek.se

På Barnens bibliotek kan du läsa om böcker och författare, spela spel, få boktips och mycket mer!

Lånekort

Varje elev från F-klass och uppåt får ett lånekort gratis, vilket går att använda på samtliga bibliotek i kommunen. Eleverna kan också hämta ett lånekort på något av kommunens bibliotek, men måste ha mamma eller pappa med sig. Om man förlorar bibliotekskortet kostar det 25 kr att få ett nytt.

Låna böcker

Normal lånetid är fyra veckor. Alla elever från år 3 ska kunna låna själva i skolbibliotekets dator med lånekort och pinkod.

Försenad bok

Blir man försenad med ett lån skickar skolbiblioteket ut en påminnelse – antingen som brev via läraren till eleven eller via e-postadress till målsman om sådan finnes. Som låntagare är man också skyldig att meddela nya adress, e-postadress och nytt telefonnummer. Kontakta något av biblioteken i kommunen.