Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Hyra och betalning

Det är viktigt att betala hyran i tid. Hyran ska betalas månadsvis i förskott senast sista vardagen i föregående månad. Det är ditt eget ansvar att hålla koll på om hyran är betald. Hyran ska betalas även om du inte har fått eller saknar en hyresavi.

Om du inte har fått någon avi eller har frågor om hyran ska du kontakta Danderyds kommuns kontaktcenter.

Kontaktcenter för Danderyds kommun

Det är Fastighetsavdelningen som hanterar hyresavtal och hyresavisering

Betala via autogiro

Du kan betala hyran via autogiro, vilket innebär att hyran med automatik dras från ditt bankkonto varje månad. Då behöver du inte tänka på när hyran ska betalas.

Det du behöver göra är att fylla i blankett för autogiro och posta den till Danderyds kommuns kontaktcenter. Du kan också lämna in den direkt.

Adress till kommunens kontaktcenter

När medgivandet är godkänt skickar vi ut nya avier till dig. Dessa har makulerat inbetalningskort och med texten ”drages från autogiro”.

Autogiroblankett för seniorboende, LSS och liknande

Autogiroblankett för bostäder som hyrs via Djursholms AB

Tänk på att ha täckning på ditt konto, annars kommer hyran inte att dras. Hyran dras från ditt konto sista vardagen i föregående månad.

Uppsägning och avflyttning

I ditt avtal hittar du uppsägningsformuläret ”Överenskommelse om avflyttning”. Denna skall undertecknas av kontraktsinnehavaren. Om det är flera kontraktsinnehavare skall den undertecknas av båda.