Boka Danderyd kommuns fixartjänst

Danderyds fixartjänst är en extra trygghet för dig som är fyllda 75 år och som ibland behöver lite extra hjälp i hemmet. Fixaren kan skapa trygghet i ditt hem och förebygga fallolyckor.

Så här bokar du Danderyds fixartjänst

Tjänsten bokas per telefon och utförs sedan inom 4-5 arbetsdagar. För att du ska känna dig trygg kommer våra fixare alltid kunna legitimera sig när de besöker dig.

Boka på telefonnummer 08-568 911 37. Telefontid vardagar kl 8-9.

Vad är fixartjänsten?

Danderyds fixartjänst är en avgiftsfri tjänst som Danderyds kommun erbjuder dig som är 75 år eller äldre och som fortfarande bor kvar hemma. Tjänsten är ett komplement till äldreomsorgens hemtjänst.

Du kan till exempel få hjälp med att:

  • ordna mattor, halkskydd och sladdar
  • montera och kontrollera brandvarnare, brandfilt, brandsläckare med mera
  • byta glödlampor i taket, proppar, batterier och liknande
  • sätta upp och ta ner gardiner och rullgardiner
  • hämta och lämna saker i förrådsutrymmen, vind eller källare
  • flytta lättare möbler i bostaden och ta ner saker från höga skåp

Tänk på att fixaren inte kan ersätta det som ingår i hemtjänstens ordinarie uppgifter, såsom städning, tvätt och personlig omvårdnad. Inte heller tjänster som normalt utförs av en hantverkare ingår i fixartjänsten, till exempel fönsterputs, trädgårdsarbete, snöskottning, avloppsrensning och däckservice.

Kommunen ansvarar för fixartjänsten och sedan den 1 september 2018 är det personal anställd av Danderyds kommun som utför tjänsten.

Vem står för vad?

Fixarens tjänster är gratis men allt material som behövs står du själv för, till exempel skruvar, batterier och glödlampor. Fixaren har med sig de vanligaste verktygen vid besöket.

Uppdaterad: 2024-01-19