Badplatser

Danderyd har en lång kuststräcka mot såväl Edsviken som Värtan, med flera fina badmöjligheter. Det finns även flera sjöar i kommunen och Ösbysjön och Rösjön har fina badplatser.

Här ligger badstegarna kvar i under vintern

  • Täcka udden i Stocksund
  • Rösjöbadet
  • Hammarbacken
  • Germaniaviken
  • Ösbysjön

Läs mer om badplatserna nedan.

Badplatser i Danderyd

Borgenklipporna, Västra Danderyd

Här vid Edsvikens strand, längs med promenadvägen mellan Borgen och Nora strand, finns vackra klipphällar att sola på. Badstege finns som gör det lätt att ta sig i och ur det djupa vattnet.

Germaniaviken, Djursholm

Bada i Värtan omgiven av lummig parknatur med utsikt över vackra villor och den innersta skärgårdens öar. Här finns en barnvänlig sandstrand.

Badstegen ligger i även under vintern.

Hammarbacken, Västra Danderyd

De härliga badklipporna vid Edsviken ligger längs med promenadvägen mellan Skogsviks hamn och Sätra äng. Här är det riktigt djupt vatten och badstege finns.

Badstegen ligger i även under vintern.

Klingsta park, Västra Danderyd

En träbro längs med klipporna från Klingsta park tar dig fram till ett klippbad med badstege. På Edsvikens andra sida ser man Solnas stränder och det vackra Ulriksdals slott.

Rösjön, Enebyberg

En härlig insjö vid kanten av Rinkebyskogen. Här finns en ordnad badplats med både sandstrand och bryggor. På andra sidan sjön skymtar Sollentuna.

Badstegen ligger i även under vintern.

Svanholmen, Stocksund

I Svanholmsparken ligger ett fint bad med utsikt över kommunens egen skärgårdsö Tranholmen. Här finns en sandstrand som passar de mindre barnen samt badstege från klippor.

Sätra äng, Västra Danderyd

I det gamla kulturlandskapet vid Sätra ängar, med vackra ekdungar och stora gräsytor att bre ut badfilten på, finns denna barnvänliga sandstrand.

Täcka udden, Stocksund

Här badar man i Lilla Värtan från klippor eller badstege. De gamla ekarna erbjuder fin skugga och syrenbuskar och terrasser vittnar om att det på 1880-talet låg en ståtlig sommarvilla här.

Badstegen ligger i även under vintern.

Ösbysjön, Djursholm

I Stadsparken ligger denna lilla badsjö. På den södra sidan av Ösbybadet finns en servicefastighet med bastu samt en utedusch som allmänheten kan låna, en beachvolleyboll plan och lite grönytor samt en allmän grill. På den norra sidan finns bryggor, soldäck och badstegar.

Badstegen ligger i även under vintern.

Bokning av bastun i servicefastigheten

Det är nu möjligt att boka bastun i servicefastigheten vid Ösbysjön. Bokningen gäller för max 6 personer och den måste göras senast tre dagar innan planerat besök.

Bokning görs i block om 2 timmar för 200 kr per block. För att bokningen ska bli giltig behöver personuppgifter lämnas för den som ansvarar för bokningen. Det är också till den som faktura samt kod till bastun skickas.

Bokningsförfrågan skickas per mejl;

bokning.idrott@danderyd.se

Badvattnets kvalitet

Havs- och vattenmyndigheten listar kommunens badplatser och vilken klassificering som de har fått. Här kan du läsa om exempel vattenkvalitet, vattentemperatur och eventuell algförekomst vid respektive plats.

Badplatser och badvattnets kvalitet

Råd vid algblomning

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter kan du kontakta oss via e-tjänsten Kontakta kommunen. Välj det ansvarsområde som passar bäst, till exempel Kultur, idrott och fritid. Ärendet loggas i vårt ärendesystem och lämnar du dina kontaktuppgifter kan du följa hur ärendets hantering går.

Till e-tjänsten Kontakta kommunen

Uppdaterad: 2021-09-16

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.