Ishallar och uterinkar

I Danderyd finns flera möjligheter till skridskoåkning på konstfrusen is. I Enebyberg finns en ishall och i Stocksund finns både en ishall och en uterink. På Danderydsvallen finns en uterink och en mindre isyta.

Skridskosäsongen 2023/2024 är över

Våra konstfrusna isar på uterinkar och i ishallar har nu stängt för allmänheten. Välkommen åter till nästa vinter. Vanligen brukar vi kunna öppna igen i november. Vi ses då!

Danderyd, 2024-03-12

Så ser skridskosäsongen ut

Normal issäsong i våra ishallar är från vecka 40 till och med vecka 10. För uteisarna varar säsongen normalt från och med vecka 46 (eller när vädret tillåter) till och med vecka 10.

Observera att vädret är avgörande för när isarna utomhus kan spolas, frysa och vara åkbara.

För föreningar finns möjlighet att hyra ishallarna även utanför ordinarie säsong. 

Trivselregler för åkning i ishall och uterink

  • Allmänhetens åkning vänder sig i första hand till besökare som normalt inte deltar i organiserad ishockey- eller konståkningsverksamhet, men alla är givetvis välkomna.
  • Visa respekt för samtliga som utnyttjar isen. Kom ihåg att inte ha utrustning som gör övriga besökare tveksamma till att åka.
  • Vid spontant spel, se till att även övrig verksamhet har utrymme på isen.

Ingen av kommunens anläggningar hyr idag ut skridskor eller annan utrustning.

Skridskoåkning på naturis

När isen mäter 10 cm (kärnis) öppnar vi upp för skridskoåkning på våra sjöar och på Edsviken. Vi publicerar då också löpande israpporter om hur tjock isen är, vilken kvalitet den har och om det finns några plogade banor för den som vill åka långfärdsskridskor. På Edsviken brukar en ca 15 km lång isbana plogas och även en mindre slinga på Ösbysjön.

Tänk på att all vistelse på isen sker på egen risk och under eget ansvar. Isen ändrar snabbt karaktär och alla ska vara försiktiga när de vistas på isen. Detta gäller även på de plogade banorna.

Skridskoåkning i Danderyd

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter kan du kontakta oss via e-tjänsten Kontakta kommunen. Välj det ansvarsområde som passar bäst, till exempel Kultur, idrott och fritid. Ärendet loggas i vårt ärendesystem och lämnar du dina kontaktuppgifter kan du följa hur ärendets hantering går.

Till e-tjänsten Kontakta kommunen

Uppdaterad: 2024-03-12