Kultur

Danderyd har en lång tradition av kultur och kulturhistoria och här finns fortfarande ett rikt och varierat kulturutbud för alla åldrar.

På gång i Danderyd

I vår kalender På gång i Danderyd kan du ta del av ett stort utbud av bland annat utställningar, konserter, filmvisningar, barnteatrar och föreläsningar. Dessutom finns Kulturtips Danderyd som ges ut varannan månad. Programmet hittar du på ditt bibliotek, men går även att hämta här. En evenemangskalender finns också i varje nummer av DanderydsAktuellt, som delas ut till alla hushåll i kommunen åtta gånger per år.

Du kan också välja att följa oss via Instagram, för att få fina tips direkt i ditt flöde.

Nyhet 2020-03-13:

För att minska risken för spridning av coronaviruset, kommer Danderyds kommun inte att erbjuda några evenemang eller seniorträffar under de närmaste sex veckorna. Biblioteken kommer dock att hålla öppet som vanligt, och det går fortfarande att till exempel låna böcker och läsa tidskrifter där.

De evenemang som presenteras nedan, och som arangeras av Danderyds kommun, kommer att senareläggas. Detta gäller från och med den 13 mars och sex veckor framåt.

Mer information finns att läsa på www.danderyd.se/coronavirus.

Kalendern På gång i Danderyd

Kulturitps Danderyd mars-april 2020

DanderydsAktuellt

Kulturen i Danderyd på Instagram

Biblioteken

Vi har fyra folkbibliotek som förutom böcker och andra media, också har många föreläsningar, utställningar och barnteaterföreställningar.

Biblioteken

Danderydsgården

Danderydsgården är Danderyd kommuns kulturhus. Här arrangeras konserter, rockbandstävlingar, disco, konst- och fotoutställningar och mycket annat, med fokus på kulturaktiviteter riktade till barn.

Danderydsgården

Utforska Danderyds kulturmiljöer

I Danderyd finns flera kulturhistoriskt intressanta miljöer, som sekelskiftets villastad, forngravfält och bevarad gårdsbebyggelse. För dig som är intresserad av arkitektur, erbjuder trädgårdsstaden många fina hus av namnkunniga arkitekter.

Kulturhistoria

Kulturstipendium 

Du som är ung och vill vidareutveckla dina talanger inom musik, dans, litteratur, konst, konsthantverk, teater, film, foto eller annat jämförligt kulturellt område, kan söka Danderyds kommuns kulturstipendier. Ansökningstiden brukar sträcka sig från januari till mars varje år.

Kommunens stipendier

Kultur- och musikskolor i Danderyd

Danderyds kommunala kulturskola, Danderyds kulturskola, erbjuder kurser i musik, dans, teater och drama samt bild och form för barn och ungdomar upp till 20 år.

Det finns också flera fristående kultur- och musikskolor som bedriver undervisning i Danderyd.

Kultur- och musikskolor i Danderyd

Föreningsliv

Vill du ägna dig åt foto, film, dans, bridge, körsång eller kanske lära dig att spela ett instrument? I Danderyd finns kulturföreningar för alla åldrar. Församlingar, kommunens fyra hembygdsföreningar, studieförbund och professionella utövare arrangerar dessutom dagligen olika mindre och större evenemang.

Föreningsregister

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.