Parker

Danderyds parker erbjuder möjligheter till många olika slags aktiviteter. Den som vill vara aktiv kan bada, leka eller promenera. Söker du stillhet kan du med fördel slå dig ned på en parkbänk och njuta av en vacker utsikt, till exempel.

Läs mer om Danderyds parker

Enebyberg

I Stig Dagermans park i Enebyberg finns Dagermancitat att läsa och en lekplats som passar både små och stora barn.

Läs mer om Stig Dagermans park

Danderyd

I Kvarnparken i Danderyd firas Valborg och midsommar varje år och här finns Kvarnparksbadet, ett bassängbad som är öppet under sommaren.

Läs mer om Kvarnparken

Djursholm

I Djursholm finns bland annat den vackra slottsparken, den vattennära Samsöparken och Stadsparken vid Ösbysjön där det finns både bryggor och en sandstrand. Ösbyparken bjuder på en stor och öppen gräsyta och en populär lekplats.

Läs mer om parkerna i Djursholm

Stocksund

I Stocksund ligger den vackra Cedergrenska parken, som är ett omtyckt utflyktsmål. Här finns också Stocksunds hamnpark som har fria gräsytor och vackra träd. Där finns gott om bänkar att vila på samt en välutrustad lekpark.

I anslutning till Stockhagens IP ligger Granparken, en naturpark som passar fint för promenader men som även har en parklek och en pulkabacke. Idrottsparken, som ligger strax intill, utgörs av skog, ängs- och gräsmark och en skidbacke.

Svanholmsparken är ett populärt område med både lekplats och en badplats. Här firas Valborg varje vår med eldar och körsång. Det är också härifrån som bron till Tranholmen utgår vintertid.

Läs mer om parkerna i Stocksund

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter kan du kontakta oss via e-tjänsten Kontakta kommunen. Välj det ansvarsområde som passar bäst, till exempel Kultur, idrott och fritid. Ärendet loggas i vårt ärendesystem och lämnar du dina kontaktuppgifter kan du följa hur ärendets hantering går.

Till e-tjänsten Kontakta kommunen

Uppdaterad: 2022-07-07