Skridskoåkning - ute och inne

Det finns fina möjligheter till skridskoåkning både på naturis och på konstfrusen is i Danderyd. Här finns två ishallar, två uterinkar och en mindre isyta utan sarg. Dessutom går det att åka skridskor på Edsviken, på Ösbysjön och på Ekebysjön vid gynnsamt väder.

Skridskoåkning i hallar och på uterinkar

På Danderydsvallen finns en isrink och en mindre isyta utan rink, i Enebyberg finns en ishall och i Stocksund finns både en ishall och en uterink. Uteisarna är bara öppna vintertid, när det har blivit tillräckligt kallt. Ishallarna håller öppet för alla under vintersäsongen. Under övriga delar av året är det endast öppet för föreningar. 

Skridskoåkning på naturis

När isen mäter 10 cm (kärnis) öppnar vi upp för skridskoåkning på våra sjöar och på Edsviken. Vi publicerar då också löpande israpporter om hur tjock isen är, vilken kvalitet den har och om det finns några plogade banor för den som vill åka långfärdsskridskor.

På Edsviken brukar en ca 15 km lång isbana plogas och även mindre slingor på Ösbysjön och på Ekebysjön.

Aktuella israpporter från Danderyd

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter kan du kontakta oss via e-tjänsten Kontakta kommunen. Välj det ansvarsområde som passar bäst, till exempel Kultur, idrott och fritid. Ärendet loggas i vårt ärendesystem och lämnar du dina kontaktuppgifter kan du följa hur ärendets hantering går.

Till e-tjänsten Kontakta kommunen

Uppdaterad: 2024-01-10