Idrottsparkens discgolfbana

Hösten 2021 stod Danderyds första discgolfbana klar. Det är en 9-hålsbana som ligger i Idrottsparken i Stocksund, vid Stockhagens idrottsplats, bakom utegymmet.

Idrottsparkens discgolfbana passar för alla spelare oavsett nivå. En lämplig gruppstorlek är 3–5 spelare. Att spela hela banan tar cirka 40 minuter.

Så här spelar man discgolf

Discgolf är en sport som kan spelas av alla oavsett ålder. Principen är densamma som i traditionell golf, men istället för bollar och klubbor används en disc som finns i olika storlekar, plastsorter och vikter. Målet i discgolf är en metallkorg med kedjor. Vinnare är den spelare som har klarat av banan med minst antal kast.

Den som kastar ska alltid försäkra sig om att inga andra spelare på hålet eller i närheten riskerar att träffas. 

Efter öppningskastet kastar den som är längst från korgen först. Följande kast görs därifrån discen landat. Spelaren kastar så många gånger det behövs tills discen ligger i korgen.

Hålet är slutspelat då alla spelare har fått sin disc i korgen.

Så här ser banan ut

Karta som visar var banan ligger och hur hålen ser ut

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter kan du kontakta oss via e-tjänsten Kontakta kommunen. Välj det ansvarsområde som passar bäst, till exempel Kultur, idrott och fritid. Ärendet loggas i vårt ärendesystem och lämnar du dina kontaktuppgifter kan du följa hur ärendets hantering går.

Till e-tjänsten Kontakta kommunen

Uppdaterad: 2023-02-28

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.