Ungdomsledarstipendium

Varje år delar Kultur- och fritidsnämnden ut ett stipendium till årets ungdomsledare i Danderyd. Stipendiaterna hedras vid en ceremoni på nationaldagen, vid Djursholms slott.

Ungdomsledarstipendiet tilldelas personer som genom aktivt föreningsarbete bidragit till sin förenings utveckling. Kultur- och fritidsnämnden utser mottagare efter förslag från föreningar och allmänhet. Två personer tilldelas stipendiet varje år och dessa får dela på totalt 15 000 kronor.

Mer information om hur du ansöker

2020 år ungdomsledarstipendiater

Joel Åkerlund, GTG Padel Club

Motivering: Joel Åkerlund är bara 20 år men har redan visat på stort engagemang för att utveckla ungdomsföreningen samt varje barn. Joel har varit en bidragande orsak till att klubben har växt så fort och har nu blivit en uttalad ambassadör för hela verksamheten och klubben. Joel har med egen initiativ drivit frågor som upphämtning av skolbarn till träningen (3 ggr i veckan) samt varit med och startat padelgymnasiet med Danderyds gymnasium.

Maria Hårdh, Danderyds Sim

Motivering: Maria Hårdh har sedan hon började i klubben för snart 8 år sen dedikerat mycket av sin tid till att få barn och ungdomar i Danderyds Sim att uppskatta simning och fortsätta simma långt efter att de lärt sig de första simtagen och tagit sina första märken. Marias positiva personlighet, engagemang och entusiasm uppskattas inte bara av Danderyds Sim utan även av många simmare och föräldrar. Hon är en grundpelare i det viktiga arbetet att ta hand om våra yngre och lära dem simma, utbilda dem i säkerhet i vattnet, guida dem i deras första uppvisning/tävling och få dem att uppskatta simning samt fostra dem i vår klubb.

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Uppdaterad: 2021-03-31

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.