Sommarlov i Danderyd

Sommarlov i Danderyd betyder tid för många härliga aktiviteter både inne och ute. Här fyller vi på med tips på aktiviteter för barn och unga.

Låtskrivarkurs på Red End Studios

Är du 13-18 år, tycker om att skriva musik och vill lära dig mer om hur du kan sprida dina låtar till en större publik? Missa inte vår låtskrivarkurs! Ingen tidigare erfarenhet krävs – bara nyfikenhet.

Elin Wiigh och Petter Jonsson som håller i kursen kommer att bjuda på en smällkaramell av låtskrivartips och övningar och du kommer att få mängder av tips på vad du kan tänka på om du vill få ut din musik på till exempel Spotify, YouTube eller Soundcloud.

Kursen äger rum på Red End Studios, musikstudion på Fribergagården, den 29-31 juli klockan 16-20.

Begränsat antal platser. Gratis!

Läs mer och anmäl dig till kursen

Öppen scen med Stage Academy

Det är många som har längtat och nu är det dags för öppen scen igen! Du som vill framträda på en scen har då möjlighet att göra det, inför en publik. Vill du inte själv framträda kan du komma för att se grymma artister, mingla och träffa professionella musiker och musikbranschfolk. Evenemanget äger rum vid två tillfällen nu under sommarlovet.

Fri entré för dig som bor i Danderyds kommun. På grund av rådande pandemi är antalet platser begränsat och du behöver föranmäla dig till Stage Academy för att kunna medverka.

info@stageacademy.se 

Torsdag 23/7 kl 15.00-19.00 på Danderydsgården, Noragårdsvägen 27

Onsdag 5/8 kl 15.00-19.00 på Fribergagården

Kulturskolans sommarläger

Årets kulturläger är 4 dagar och vänder sig till dig som är 9-11 år gammal. Tillsammans med ett gäng engagerade ungdomsledare blir det kreativt skapande på ett lekfullt sätt. Dagarna kommer innehålla en mix av musik och sång, dans, teater och bild. Om vädret tillåter det även avbrott för en och annan uteaktivitet.  

Läger 1: 15 juni-18 juni, kl 09:30-15:00

Läger 2: 22 juni-25 juni, kl 09:30-15:00

Kostnad: 200 kr per deltagare och läger

Mer information om Kulturskolans sommarläger

Vattenläger

En härlig start på sommarlovet för dig som är född 2006, 2007 eller 2008. Lägret äger rum i Stocksunds hamn och innehåller bland annat vattenskidåkning, kajakpaddling, segling i optimistjolle och fiske från fullt utrustad båt! Pigga, glada och erfarna ledare ser till att det blir ett riktigt roligt vattenläger.

Läs mer om vattenlägret

Simskola vid Ösbysjön

I samarbete med Svenska livräddningssällskapet erbjuder vi i år simskola vid Ösbysjön. Simskolan riktar sig till barn som är 5-16 år och som inte kan simma eller vill lära sig mer. Simskolan pågår under vecka 26 och 27. Deltagarna delas in i olika grupper beroende på ålder och nivå.

Simskolan är nu fullbokad!

Bada i sjö eller pool

Danderyd har en lång kuststräcka mot Edsviken och Värtan med flera badmöjligheter. Det finns även fina badplatser vid Ösbysjön och Rösjön. Kvarnparksbadet är ett populärt bassängbad utomhus, som håller öppet under sommarmånaderna.

Badhus och bassängbad

Badplatser

Sparka boll

Flera av kommunens idrottsföreningar anordnar fotbollsskolor, för att anmäla dig eller ditt barn till en sådan, kontakta respektive förening. Plats för spontanfotboll för ett gäng kompisar finns på flera platser. Totalt finns hela 16 fotbollsplaner med konst- eller naturgräs här i Danderyd.

Fotbollsplaner

Träna i naturen

Passa på när det är varmt och ljust ute att komma igång med träningen! Trevligt att göra både ensam och i grupp - och bra för kroppen. I Danderyd finns flera fina utegym och motionsspår. Lite stillsammare träning finns att få vid kommunens boulebanor. Ut och njut!

Utegym

Motionsspår

Boulebanor

Läs och mys på biblioteket

Kommunens fyra bibliotek har något förändrade öppettider under sommaren, och i Djursholm och Enebyberg är det stängt mellan den 6 juli och den 9 augusti. Danderyds bibliotek i Mörby centrum har dock öppet hela sommaren, men stängt på lördagar och söndagar. Stocksunds bibliotek håller öppet med hjälp av tjänsten Meröppet klockan 8-22. Det innebär att du med hjälp av lånekortet kan komma in på biblioteket och låna böcker, men utan att det finns personal på plats.

Mer information om biblioteken och deras öppettider

Gå med i en förening

Danderyd har ett sprudlande föreningsliv och här finns någonting för alla, i alla åldrar. Är du intresserad av båtliv, dans, musik, kultur, din hembygd, biodling, aktier, tåg, idrott eller politik? Det finns en förening för det mesta. Kontakta den du känner dig nyfiken på och se om de erbjuder någon sommarlovsaktivitet.

Föreningsregister

Uppdaterad: 2020-08-19

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.