Sommarlov i Danderyd

Sommarlov i Danderyd betyder tid för många härliga aktiviteter både inne och ute. Här kommer vi att presentera olika tips!

Vattenläger

En härlig start på sommarlovet för dig som är född 2006, 2007 eller 2008. Lägret äger rum i Stocksunds hamn och innehåller bland annat vattenskidåkning, kajakpaddling, segling i optimistjolle och fiske från fullt utrustad båt! Pigga, glada och erfarna ledare ser till att det blir ett riktigt roligt vattenläger.

Läs mer om vattenlägret

Bada i sjö eller pool

Danderyd har en lång kuststräcka mot Edsviken och Värtan med flera badmöjligheter. Det finns även fina badplatser vid Ösbysjön och Rösjön. Kvarnparksbadet är ett populärt bassängbad utomhus, som håller öppet under sommarmånaderna.

Badhus och bassängbad

Badplatser

Sparka boll

Flera av kommunens idrottsföreningar anordnar fotbollsskolor, för att anmäla dig eller ditt barn till en sådan, kontakta respektive förening. Plats för spontanfotboll för ett gäng kompisar finns på flera platser. Totalt finns hela 16 fotbollsplaner med konst- eller naturgräs här i Danderyd.

Fotbollsplaner

Träna i naturen

Passa på när det är varmt och ljust ute att komma igång med träningen! Trevligt att göra både ensam och i grupp - och bra för kroppen. I Danderyd finns flera fina utegym och motionsspår. Lite stillsammare träning finns att få vid kommunens boulebanor. Ut och njut!

Utegym

Motionsspår

Boulebanor

Läs och mys på biblioteket

Kommunens fyra bibliotek har något förändrade öppettider under sommaren, och i Djursholm och Enebyberg är det sommarstängt vecka 27-30. Danderyds bibliotek i Mörby centrum har dock öppet hela sommaren, men stängt på lördagar. Stocksunds bibliotek håller under veckorna 27-32 öppet med hjälp av tjänsten Meröppet. Det innebär att du med hjälp av lånekortet kan komma in på biblioteket och låna böcker, men utan att det finns personal på plats.

Mer information om biblioteken och deras öppettider

Gå med i en förening

Danderyd har ett sprudlande föreningsliv och här finns någonting för alla, i alla åldrar. Är du intresserad av båtliv, dans, musik, kultur, din hembygd, biodling, aktier, tåg, idrott eller politik? Det finns en förening för det mesta. Kontakta den du känner dig nyfiken på och se om de erbjuder någon sommarlovsaktivitet.

Föreningsregister

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.