Borgerlig vigsel

Danderyds kommun erbjuder kommunal borgerlig vigsel vissa fredagar i kommunhuset i Djursholms slott. Det går att vara upp till 15 personer i lokalen. Intresseanmälan till vigseldatum görs via e-tjänsten och minst en månad innan önskat datum. Ingen drop-in vigsel är möjlig tyvärr.

Vi tar inga intresseanmälningar via telefon. Kommunen återkommer inom två veckor med besked om det finns möjlighet till vigsel önskad tid.

Om ni önskar viga er borgerligt på annan plats än i kommunhuset eller vid annan tidpunkt sker detta efter överenskommelse med en vigselförrättare (s.k. privat borgerlig vigsel). Länsstyrelsen sköter förordnande av vigselförrättare och har en samlad lista över landets vigselförrättare. Länk till Länsstyrelsens lista.

Obs!

För tillfället tar vi inte emot bokningar av kommunala borgerliga vigslar på Djursholms slott då festvåningen efter beslut är stängd pga. Covid-19 till åtminstone 1 september.

Vi kan tyvärr inte ge besked om när vi kommer öppna upp bokningstjänsten för vigslar igen men att vi hoppas kunna öppna upp för bokningar fr.o.m. fredag 4/9. Vi tar inte emot några preliminära bokningar.

 

Kostnad

Notera att det är kostnadsfritt att vigas i kommunhuset om någon av parterna är folkbokförd i kommunen. För övriga tas en avgift ut på 1500 kr.

Kontaktinformation

Danderyds kommun

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.