Grannsamverkansbilar

Danderyds kommun samarbetar med volontärer, polisen och sponsorer i projektet "Grannsamverkansbilen i Danderyd". Frivilliga personer bevakar området med bil och larmar polis vid misstanke om brott. Bilen ska bevaka platser där risken för inbrott är förhöjd, köra under tider på dygnet då inbrottsfrekvensen är hög och den ska avskräcka från att begå brott.

Vill du köra grannsamverkansbil?

För att köra grannsamverkansbil behöver du gå en kort utbildning på en och en halv timme. Om du är osäker på vad det innebär att bli förare kan du anmäla intresse för att få prova på hur det är att åka grannsamverkansbil. Se nedan för kontaktuppgifter.

Utbildningen ger grundläggande kunskaper om att förebygga brott och redogör för vilka uppgifter den som är förare/medåkare har. Du får även kunskap om de praktiska detaljerna som hur det går till att köra och boka bilen.

I samband med utbildningen bokas du in på två pass med grannsamverkansbilen. Under de här passen åker personer som är vana förare med som stöd. På så sätt finns gott om tid för att diskutera frågor och funderingar.

Utbilda dig till förare

Utbildning kommer ske vid flera tillfällen under 2023. Några av dem ser du nedan. Utbildningsansvariga är styrgruppen för grannsamverkansbilen, polisen och kommunens brottsförebyggare.

Tillfällen för utbildning av förare

9 juni 10:00-12:00, samling vid Entrétorget i plan 5 Mörby centrum

8 september 10:00 - 12:00, samling vid Entrétorget, plan 5 i Mörby centrum

20 oktober 10:00 - 12:00, samling vid Entrétorget, plan 5 i Mörby centrum

24 november 10:00 - 12:00, samling vid Entrétorget, plan 5 i Mörby centrum

15 december 10:00 - 12:00, samling vid Entrétorget, plan 5 i Mörby centrum

Anmäl dig till förarutbildning eller prova att åka med

gsvbilendanderyd@gmail.com

Kommundirektören åker med på ett körpass

Kommunstyrelsens ordförande intervjuar förarna

Uppdaterad: 2023-05-22

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.