Bedrägerier

Bedrägerier utgör ett allvarligt hot mot tryggheten och välbefinnandet för Danderyds invånare. Särskilt utsatta är äldre invånare. Det är av största vikt att vi tillsammans arbetar för att förebygga och bekämpa bedrägeribrott. 

Utbildning - skydda dig mot bedrägeri

Danderyd annordnar regelbundet utbildningsmöten i samarbete med polisen. Syftet är att öka din kunskap hur du kan skydda dig mot bedrägerier. Utbildningen riktar sig mot äldre men alla är välkomna.

Mötena är på plats i kommunens mötespark där sakkunniga ger dig konkreta tips och råd hur du skyddar dig mot bedrägeribrott. Tid är avsatt för samtal och frågor. 

Välkommen den 9 april

Plats: Entrétorget, plan 5 i Mörby centrum (ingång till kommunen vid apoteket).

Datum: 9 april.

Tid: 14:00-15:30.

Fika: Kaffe och te, samt kaka, serveras vid ankomst.

Föreläsare: Polisvolontärer kommer att informera om bedrägerier och hur man kan förebygga dem. Från klockan 15:00 ansluter kommunpolis Alexander Antonian från lokalpolisområde Södra Roslagen för att svara på frågor.

Utbildningsmötena baseras på ett utbildningsmaterial som heter - försök inte lura mig. Materialet har tagits fram av polisen i samarbete med Brottsofferjouren, Pensionärernas Riksorganisation, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna.

På polisens webbplats kan du läsa mer om bedrägeribrott. Du kan också ladda ned utbildningsmaterialet. 

polisen.se

Uppdaterad: 2024-03-27

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.