Vuxenutbildning

Den kommunala vuxenutbildningen omfattar gymnasial vuxenutbildning, grundläggande vuxenutbildning samt SFI, utbildning i svenska för invandrare. I Danderyd sker denna utbildning genom auktoriserade vuxenutbildningsanordnare.

Gymnasial vuxenutbildning riktar sig till dig som vill komplettera och avsluta dina studier på gymnasienivå. Grundläggande vuxenutbildning är motsvarande på grundskolenivå.

Vuxenutbildningarna vänder sig till dig som:

  • är minst 20 år och saknar grundskole- eller gymnasieutbildning.
  • saknar grundläggande behörighet för högskolestudier.
  • behöver komplettera för särskild behörighet avseende studier på högskola, universitet eller kvalificerad yrkesutbildning.

Det finns flera olika studieformer för att passa dina behov och önskemål. Utbildningarna erbjuds på heltid eller deltid och under dagtid eller kvällstid. Utbildningarna erbjuds av flera olika utbildningsföretag, på ett flertal skolor runt om i Stockholmsregionen

Få mer information och ansök om plats

Kunskapscentrum Nordost är ett gemensamt kansli för vuxenutbildningen i Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker. Via dem kan du få information och vägledning om studier och yrken. Det är också via dem du söker till den vuxenutbildning som du vill gå.

Kontakta Kunskapscentrum Nordost

Vill du veta mer eller boka rådgivning, kontakta Kunskapscentrum Nordost. Ansöker om plats gör du via e-tjänsten ovan.

Kontakta vuxenutbildningen

Kunskapscentrum Nordosts webbplats

Adress: Kunskapscentrum Nordost, 183 80 Täby

Särskild utbildning för vuxna - Lärvux

För vuxna med en intellektuell funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada finns den särskilda utbildningen för vuxna, Lärvux. Lärvux kurser motsvarar grundsärskolan och gymnasiesärskolans nationella program.

Målet med utbildningen är att eleverna ska ges möjlighet att utveckla sina kunskaper och kompetenser. På så sätt ska de stärka sin ställning på arbetsmarknaden och främjas i den personliga utvecklingen.

Det är i första hand Täby kommun som utför denna undervisning för Danderyds räkning.

Mer information om Lärvux

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Uppdaterad: 2021-05-05

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.