Ansök till gymnasieskolan

Danderyds kommun har ett samarbetsavtal med kommunerna i Stockholms län. Det innebär att elever i dessa kommuner fritt kan välja gymnasium i hela regionen.

Val och byte av gymnasieskola

Gymnasieantagningen Storsthlm är det gemensamma antagningskansli som ansvarar för antagningen till de kommunala och fristående gymnasie- och gymnasiesärskolorna i Stockholms läns kommuner samt Håbo och Gnesta kommun.

Hos Gymnasieantagningen Storsthlm finns information om hur gymnasievalet går till och vilka program det finns att välja mellan.

Gymnasieantagningen Storsthlm

Antagning och reservantagning

Har du inte antagits till något val står du kvar som reserv på dina val.

Från den 15 augusti och till och med den 31 augusti är det gymnasieskolorna som ansvarar för reservantagningen, enligt Gymnasieantagningens turordning.

Från och med den 1 september kan skolorna fortsätta att ta in elever, men då behöver de inte följa Gymnasieantagningens reservlista. Du kontaktar då själv den skola som du är intresserad av.

Efter den 15 september kommer ansvarig för kommunens aktivitetsansvar kontakta de ungdomar som inte är inskrivna på något gymnasieprogram.

Kommunens aktivitetsansvar

Jämför gymnasieskolor

Det finns flera olika tjänster som gör det möjligt för dig att jämföra gymnasieskolor med varandra. Det finns tjänster från Gymnasieantagningen Storsthlm som jämför skolor i Stockholms län och tjänster från Skolverket som jämför skolor i hela landet.

Hitta och jämför gymnasieskolor i Stockholms län

Danderyds gymnasium

Danderyds gymnasium är en kommunal gymnasieskola i Danderyd. Här finns ett stort utbud av utbildningar och även en gymnasiesärskola. Ambition, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten på Danderyds gymnasium.

Läs mer om Danderyds gymnasium

Här är en film som sammanfattar skolans verksamhet

Gymnasiesärskolan

Det finns flera olika gymnasiesärskolor i Stockholms län, varav en är på Danderyds gymnasium.

Mer information om gymnasiesärskolan

Viktiga datum inför gymnasievalet

Gymnasieantagningen Storsthlm har samlat de viktigaste datumen under året som följer för dig som ska välja och börja i gymnasiet. Om du vill kan du få datumen inlagda direkt i din egen kalender.

Viktiga datum

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter kan du kontakta oss via e-tjänsten Kontakta kommunen. Välj det ansvarsområde som passar bäst, till exempel Barnomsorg, skola och utbildning. Ärendet loggas i vårt ärendesystem och lämnar du dina kontaktuppgifter kan du följa hur ärendets hantering går.

Till e-tjänsten Kontakta kommunen

Uppdaterad: 2022-08-18

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.