Ansök till gymnasieskolan

Danderyds kommun har ett samarbetsavtal med kommunerna i Stockholms län som innebär att elever i dessa kommuner fritt kan välja gymnasium i hela regionen.

Gymnasieantagningen Storsthlm är det gemensamma antagningskansli som ansvarar för antagningen till de kommunala och fristående gymnasie- och gymnasiesärskolorna i Stockholms läns kommuner samt Håbo och Gnesta kommun.

Hos Gymnasieantagningen Storsthlm finns information om hur gymnasievalet går till och vilka program som det finns att välja mellan.

Val och byte av gymnasieskola

Jämför gymnasieskolor

Det finns flera olika tjänster som gör det möjligt för dig att jämföra gymnasieskolor med varandra. Det finns tjänster som jämför skolor som finns i Danderyds kommun, tjänster från Gymnasieantagningen Storsthlm som jämför skolor i Stockholms län och tjänster från Skolverket som jämför skolor i hela landet.

Hitta och jämför gymnasieskolor i Stockholms län

Gymnasiesärskolan

Det finns flera olika gymnasiesärskolor i Stockholms län, varav en är på Danderyds gymnasium.

Mer information om gymnasiesärskolan

Gymnasiestudier utomlands

För elever som är folkbokförda i Danderyds kommun är det inte möjligt att flytta med skolpengen till gymnasieskolor utanför Sverige. Utbildningsnämnden fattade beslut om detta under hösten 2018.

Viktiga datum inför gymnasievalet

Gymnasieantagningen Storsthlm har samlat de viktigaste datumen under året som följer för dig som ska välja och börja i gymnasiet. Om du vill kan du få datumen inlagda direkt i din egen kalender.

Gymnasievalskalendern

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.