Ansök till gymnasieskolan

Danderyds kommun har ett samarbetsavtal med kommunerna i Stockholms län som innebär att elever i dessa kommuner fritt kan välja gymnasium i hela regionen.

Gymnasieantagningen Storsthlm är det gemensamma antagningskansli som ansvarar för antagningen till de kommunala och fristående gymnasie- och gymnasiesärskolorna i Stockholms läns kommuner samt Håbo och Gnesta kommun.

Gymnasieval 2021

Om du behöver hjälp med gymnasievalet, vänd dig i första hand till Gymnasieantagningen. Här kan du få vägledning och stöd mellan den 9 juli och den 9 augusti.

gymnasieantagningen.storsthlm.se/

Efter den 16 augusti är det gymnasieskolorna själva som tar över antagningen och går efter gymnasieantagningens reservlistor.

Val och byte av gymnasieskola

Hos Gymnasieantagningen Storsthlm finns information om hur gymnasievalet går till och vilka program som det finns att välja mellan.

Jämför gymnasieskolor

Det finns flera olika tjänster som gör det möjligt för dig att jämföra gymnasieskolor med varandra. Det finns tjänster från Gymnasieantagningen Storsthlm som jämför skolor i Stockholms län och tjänster från Skolverket som jämför skolor i hela landet.

Hitta och jämför gymnasieskolor i Stockholms län

Danderyds gymnasium

Danderyds gymnasium är en kommunal gymnasieskola i Danderyd. Här finns ett stort utbud av utbildningar och även en gymnasiesärskola. Ambition, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten på Danderyds gymnasium.

Läs mer om Danderyds gymnasium

Här är en film som sammanfattar skolans verksamhet

Gymnasiesärskolan

Det finns flera olika gymnasiesärskolor i Stockholms län, varav en är på Danderyds gymnasium.

Mer information om gymnasiesärskolan

Gymnasiestudier utomlands

För elever som är folkbokförda i Danderyds kommun är det inte möjligt att flytta med skolpengen till gymnasieskolor utanför Sverige. Utbildningsnämnden fattade beslut om detta under hösten 2018.

Viktiga datum inför gymnasievalet

Gymnasieantagningen Storsthlm har samlat de viktigaste datumen under året som följer för dig som ska välja och börja i gymnasiet. Om du vill kan du få datumen inlagda direkt i din egen kalender.

Viktiga datum

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter kan du kontakta oss via e-tjänsten Kontakta kommunen. Välj det ansvarsområde som passar bäst, till exempel Barnomsorg, skola och utbildning. Ärendet loggas i vårt ärendesystem och lämnar du dina kontaktuppgifter kan du följa hur ärendets hantering går.

Till e-tjänsten Kontakta kommunen

Uppdaterad: 2021-08-13

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.