Förskola och pedagogisk omsorg

I Danderyds kommun finns förskolor och pedagogisk omsorg (familjedaghem) för barn mellan 1 och 5 år. Verksamheterna drivs som kommunala eller fristående verksamheter, där de fristående till exempel är föräldrakooperativ eller ekonomiska föreningar.

Förskolorna använder Vklass

Sedan hösten 2020 använder Danderyds kommunala förskolor Vklass som lärplattform. Den ersätter då Förskoleappen som använts tidigare. Via Vklass får du som vårdnadshavare den information du behöver få från förskolan.

Loggar in i Vklass gör du via appen i din telefon samt ditt bank-id. Det går också bra att logga in via vklass.se. Om du inte har något bank-id, kontakta din skola så får du hjälp. 

Mer information om Vklass

Kostnadsfri allmän förskola

Enligt lag ska alla kommuner erbjuda en kostnadsfri allmän förskola till barn från och med höstterminen det år de fyller tre år. Den allmänna förskolan omfattar 3 timmar per dag och max 525 timmar per år. Den är helt frivillig och det kostar ingenting att delta i verksamheten, men inga måltider ingår. 

Ansökan till den kostnadsfria allmänna förskolan görs på samma sätt som till den vanliga förskolan.

Pedagogisk omsorg

Pedagogisk omsorg är ett alternativ till förskola. Det kan vara verksamhet där personal tar hand om barnen i sitt eget hem, alltså ett traditionellt familjedaghem. Det kan också vara olika flerfamiljslösningar.

Verksamheten ska stimulera barns utveckling och lärande och utformas så att den förbereder barnen för fortsatt lärande. I Danderyd finns pedagogisk omsorg för barn 1-5 år i fristående regi. 

Maxtaxa gäller även för den pedagogiska omsorgen och ansökan görs på samma sätt som till den vanliga förskolan.

Läs mer om pedagogisk omsorg hos Skolverket

Förskolor och pedagogisk omsorg i Danderyd

Här kan du se alla kommunala och fristående förskolor och pedagogisk omsorg i Danderyd i en lista och på en karta. Genom att klicka på en kartmarkering får du fram verksamhetens namn, adress samt webbadress. Du kan också ange en viss gatuadress, för att se den i förhållande till en verksamhet.

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.