Gymnasieskolor i Danderyd

Gymnasieskolan är en frivillig skolform för dig mellan 16 och 20 år. Du kan välja mellan nationella högskoleförberedande utbildningar eller yrkesinriktade program. I Danderyd finns en kommunal gymnasieskola och två fristående.

För att kunna söka till gymnasiet måste du ha gått ut grundskolan. Är du inte behörig att söka till nationella program finns det olika introduktionsprogram. På Danderyds gymnasium finns även Danderyds gymnasiesärskola som erbjuder det nationella programmet för hotell, restaurang och bageri.

Årets traditionella studentfirande ställs in

Danderyds kommun och Danderyds gymnasium har i samråd med övriga kommunala gymnasieskolor i Stockholms län, beslutat att årets traditionella studentfirande ska ställas in.

Läs nyheten

Ett mindre firande kommer ändå att hållas vid Danderyds gymnasium, men med klasserna uppdelade och endast två anhöriga per elev närvarande.

Läs beslutet från utbildningsnämnden

Nationella prov ställs in

Skolverket har fattat beslut om att ställa in alla nationella prov under perioden från och med 30 mars och resten av våren, till och med den 30 juni. Beslutet gäller samtliga skolformer där nationella prov genomförs. Det kommer inte att skickas ut något provmaterial till skolorna.

Frågor och svar om nationella prov och betyg från Skolverket

Alla Danderyds gymnasieskolor

Här kan du se alla kommunala och fristående gymnasieskolor i Danderyd i en lista och på en karta. Genom att klicka på en kartmarkering får du fram skolans namn, adress samt webbadress. Du kan också ange en viss gatuadress, för att se den i förhållande till skolan.

Visar gymnasieskolor

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.