Kurs för föräldrar till tonåringar

Alla familjer kan ibland känna att livet bjuder på utmaningar och frågor som skulle vara bra att kunna bolla med andra vuxna. Är du tonårsförälder kan du delta i en utbildning för att stärka relationen mellan dig och din tonåring. Utbildningen är en del av ett forskningsprojekt som leds av Karolinska institutet.

Utbildning för tonårsföräldrar

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma kan nu anmäla sig till ett forskningsprojekt som leds av Karolinska institutet. Syftet är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

I projektet kommer deltagarna antingen att delta i en föräldragrupp som kallas ABC-tonår eller gå en kurs online som kallas Föräldrawebben.

Forskarna kommer att dra lott för att avgöra om anmälda deltagare ska delta i ABC-tonår eller Föräldrawebben. Innan och efter studien kommer alla deltagare och även de tonåringar som vill svara på enkäter online.

Gruppträffar – ABC Tonår

Föräldrautbildningen genom gruppträffar heter ABC Tonår. Utbildade gruppledare håller i träffarna varannan vecka vid fyra tillfällen. Varje tillfälle har ett tema.

Digital utbildning - Föräldrawebben

I Föräldrawebben har alla deltagare under kursens gång kontakt via chat med en föräldraguide från kommunen.

Anmälan

För mer information och för att anmäla dig till projektet, hösten 2022 gå till

www.ipsykologi.se/13-19

Datum för höstens gruppträffar

  • onsdag 19 oktober kl. 18-20.30
  • onsdag 9 november kl.18-20.30
  • onsdag 16 november kl.18-20.30
  • onsdag 30 november kl.18-20.30

Vilka kan delta?

Alla föräldrar med tonåringar hemma är välkomna att delta under förutsättning att:

  • Du bor tillsammans med åtminstone en tonåring (13-19 år).
  • Familjen inte har pågående kontakt (behandling eller utredning) inom BUP, socialtjänst, första linjens psykiatri, habilitering eller motsvarande verksamhet.
  • Du har tillgång till internet i din vardag.
  • Du inte lider av brister i hälsa eller förmåga att läsa/tala svenska som gör det svårt att kunna besvara enkäter och delta i föräldrastöd i grupp eller online.
Uppdaterad: 2022-09-01

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.