Volontär i Danderyds kommun

Danderyds kommun har en volontärverksamhet genom vilken vi vill ta tillvara människors vilja att engagera sig ideellt. De frivilliga insatserna ska vara ett komplement till offentlig verksamhet och ersätter inte den anställda personalens arbete. Med beprövade metoder säkerställer vi trygghet och kvalité för tredje part.

FRG aktiveras

I den rådande stund där coronaviruset påverkar allas vardag finns det många som vill hjälpa till att bidra med samhällsinsatser på olika sätt. Danderyds kommun aktiverar därför det krisförberedda avtalet kommunen har med FRG – Frivilliga resursgruppen Danderyd.

FRG likt kommunens volontärverksamheter arbetar utifrån beprövade metoder och tydliga riktlinjer. De rekryterar, utbildar och fördelar uppdrag. De kommer under denna speciella tid ha det övergripande ansvaret för frivilligas insatser mot aktuella riskgrupper i kommunen.

Det innebär att nya frivilliga som vill hjälpa till, hänvisas att kontakta FRG.

Är du intresserad att hjälpa till?

Kontakta FRG på frivilligpool@danderyd.se

Andra föreningar i Danderyd som också samordnar volontärer: 

Röda Korsets stödtelefon under Coronakrisen  Öppettider: måndag till fredag kl.12.00-16.00 Alla samtal är anonyma. 0771-900 800

https://www.rodakorset.se/

Danderyds kyrka

Danderyds kyrka är en plats att gå till för att andas ut oro och andas in Guds kraft. Kyrkan är öppen dagligen (måndag-söndag) kl. 9.00-17.00. Varje vardag hålls en kort andakt kl 08:30 och då finns det också en präst i kyrkan. Önskar man prata med någon per telefon går det bra att ringa till en präst eller diakon för själavårdsamtal.

Telefon 08-568 95 700 (be att få prata med präst eller diakon).

www.svenskakyrkan.se/danderyd

Röda Korset Djursholm

Direktlänk till Röda Korset Djursholm och information om hur vi kan hjälpa till. 

https://rodakorsetdjursholm.weebly.com/om-oss.html

Röda Korset Stocksund

Röda korset finns över hela världen för att hjälpa utsatta människor i kriser, krig och naturkatastrofer. I vår kommun finns tre lokala kretsar. Danderyd, Stocksund och Djursholm. Vi arbetar ideellt och lokalt för att stötta utsatta människor i vårt närområde. För närvarande fokuserar vi enbart på Coronakrisen och uppmanar både dig som behöver hjälp och du som vill hjälpa till att höra av dig till oss per mail, stocksund@redcross.se. Vi tar därefter kontakt med dig. Som ideell förening är vi alltid i behov av stöd från både volontärer och medlemmar. Vill du stötta oss i vårt arbete och bli medlem i Stocksundskretsen vänligen klicka här: https://www.rodakorset.se/engagera-dig/bli-medlem/

Behöver du hjälp med att handla eller hämta ut medicin? Läs mer här

Djursholm Rotaryklubb

Med anledning av Coronavirusets utbredning har Rotary Djursholm startat projektet ”ROTARY DJURSHOLM HJÄLPER”

För att få hjälp mejlar du till eller ringer till tel.nr. ‪0735-054405

djursholm@rotary.se

www.rotary.se/djursholm/home/

Hyresgästföreningen

Vill du vara med i Hyresgästföreningens volontärnätverk? Behöver du hjälp? Om du tillhör en riskgrupp, eller är sjuk och behöver hjälp så kan du anmäla dig på sidan. I en tid av omfattande kris i samhället kan vår folkrörelse spela en avgörande roll.

Skriv upp dig på www.godagrannar.nu så hör vi av oss så snart vi kan.

Volontärverksamhet för äldre

Personligt engagemang och mänsklig värme behövs i vårt samhälle och vårt syfte är att bryta ensamhet och isolering. Vill du engagera dig för våra äldre, eller vill du som äldre få kontakt med en volontär, kan du via länken nedan läsa vidare om vad det innebär och även anmäla ditt intresse.

Volontärverksamhet för äldre

Volontärverksamhet för nyanlända

Volontärverksamheten för nyanlända värnar om mångfald, integration och inkludering i samhället. Syftet är att välkomna de nyanlända som fått boende i Danderyd och underlätta deras nya vardag. Via länken nedan kan du läsa vidare om integrationen och om hur du kan engagera dig. 

Volontärverksamhet för nyanlända

Socialförvaltningen

Box 28, 182 11 Danderyd

Fax 08-568 911 04

Kontakta oss

Mörby centrum, våning 5, ingång mellan Må bra och Apoteket (entré F).

Anmäl ditt besök i Kontaktcenter.

Ordinarie öppettider för Kontaktcenter: måndag-fredag 8-17.

Uppdaterad: 2021-07-13

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.