Stöd till föräldrar

Nu öppnar kommunen en ny rådgivning för dig som förälder med barn under 18 år. Målsättningen är att du som förälder lätt ska få stöd och rådgivning i ditt föräldraskap. Du behöver inte invänta en utredning och beslut utan kan själv boka en tid för samtal.

Föräldrarådgivning

Du som är förälder i kommunen kan boka upp till tre samtal med en familjebehandlare utan registrering och dokumentation. Under samtalen kan du få stöd och rådgivning i ditt föräldraskap, bolla idéer med familjebehandlaren och resonera kring var man kan söka sig vidare om man behöver mer hjälp.  Om du vill kan även ditt barn vara med i samtalet.

Stöd till familj

Är du förälder och upplever problem i din familj kan du kontakta socialkontorets mottagning för barn, unga och föräldrar. Vi nås lättast på telefontiden, vardagar mellan 09.00-09.45, via växeln på telefonnummer 08 – 568 910 00 eller via mottagningbarn@danderyd.se.

Har du barn i skolan kan du också vända dig till elevhälsoteamet för att få hjälp eller bli lotsade vidare. Alla familjer kan också vända sig till Socialkontoret för att söka råd och hjälp.

Råd och stöd

Familjerådgivningen erbjuder stöd för samlevnadskonflikter i parförhållanden

Familjerätten i Danderyd erbjuder samarbetssamtal

Maria Ungdom

Komet föräldrakurser 

Vill du minska bråk och konflikter med ditt barn eller tonåring? Delta i en föräldragrupp! Komet är en utbildning för dig som vill träna dig på att hantera bråk och konflikter med ditt barn eller din tonåring mer framgångsrikt.

Info och anmälan till Komet föräldrakurser

Kontaktinformation

Box 28, 182 11 Danderyd

Fax 08-568 911 04

Kontakta oss

Socialkontoret har flyttat till ny adress

Mörby centrum, våning 5, ingång vid Friskis & Svettis (entré F)

Följ golvmarkeringarna på butiksplan och anmäl ditt besök i Kontaktcenter.

Ordinarie öppettider för Kontaktcenter: måndag-fredag 8-17.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.