Stöd till familjen

Är du förälder och upplever problem i din familj kan du kontakta Resursteamet för att få råd och stöd. Har du barn i skolan kan du också vända dig till elevhälsoteamet för att få hjälp eller bli lotsade vidare. Alla familjer kan också vända sig till Socialkontoret för att söka råd och hjälp.

Ekonomiska problem

Om du och din familj har ekonomiska svårigheter kan ni söka försörjningsstöd.

Försörjningsstöd

Råd och stöd

Resursteamet erbjuder samtal för er som familj

Familjerådgivningen erbjuder stöd för samlevnadskonflikter i parförhållanden

Familjerätten i Danderyd erbjuder samarbetssamtal

Tonåring

Känner du oro för din tonåring eller har frågor som rör tonårstiden kan du kontakta Resursteamet som arbetar med att stödja ungdomar och deras föräldrar. Du som förälder kan kontakta oss om stort och smått. Genom vårt uppsökande arbete har vi god kännedom om tonårstiden och ungdomskulturer. Vi erbjuder enskilda samtal för tonåringar, nätverksträffar för er som föräldrar, föräldravandring och föräldrakursen Komet. Rör dina frågor alkohol och droger kan du även kontakta Maria ungdom.

Resursteamet

Föräldravandring

Maria Ungdom

Komet föräldrakurser 

Vill du minska bråk och konflikter med ditt barn eller tonåring? Delta i en föräldragrupp! Komet är en utbildning för dig som vill träna dig på att hantera bråk och konflikter med ditt barn eller din tonåring mer framgångsrikt.

Info och anmälan till Komet föräldrakurser

Vad sade ungdomarna 2017?

Kommunens ungdomar svarade på frågor om vad de önskar att föräldrar/vårdnadshavare gjorde mer/mindre av. Nära 1500 elever valde att lämna skriftliga svar på dessa frågor. Undersökningen gjordes i samband med en temavecka om anhörigstöd i kommunens högstadieskolor och gymnasium under hösten 2017.

Kontakta oss vid frågor

Resursteamet

Telefon: 08-568 910 00

Kontaktinformation

Socialkontoret

Box 28, 182 11 Danderyd

Fax 08-568 911 04

Kontakta oss

Socialkontorets reception

Golfvägen 4B, plan 5

Ordinarie öppettider: måndag-fredag 8-16.30. Lunchstängt 12-13.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.