Anhörigstöd
Anhörigstödet vänder sig till dig som hjälper och stödjer någon i din närhet som på grund av långvarig sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte klarar sig på egen hand. Du som stödjer kan vara make, maka, förälder, barn, vän, kollega eller granne till den som behöver stödet.

Föreläsningar, cirklar och kurser
Anhörigstödets stora utbud av föreläsningar
Så får du anhörigstöd
Som anhörig är du ovärderlig men du behöver också få stöd och tid för dig själv. De medborgare som vårdar eller stödjer en närstående ska få stöd av kommunen.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram
FACEBOOK
Ring eller mejla enligt kontaktuppgifter i kontaktrutan. Du kan också fylla i formuläret, kontakt med anhörigstödet, så blir du kontaktad av en anhörigkonsulent.
Behöver du stöd kring psykisk hälsa i kristid?
Se stödlistan på Uppdrag psykisk hälsas hemsida
Coronavirus
Hur pratar du om Coronavirus med personer med demenssjukdom?
Demenssamordnare/anhörigkonsulent
Demenssamordnare Catherine Berglund håller i samtal, kurser och cirklar för anhöriga till äldre personer och anhöriga till personer med demens. I sin roll som demenssamordnare ger hon stöd och hjälp till personer med minnessvårigheter och deras anhöriga. Demenssamordnaren är också en viktig länk mellan primärvården, minnesmottagningen och kommunen.
I demenssamordnarens arbetsuppgifter ingår bland annat att:
- informera om minnesrelaterade sjukdomar och det stöd kommunen erbjuder
- erbjuda stöd och handledning kring bemötande och förhållningssätt
- ordna utbildningar om minnesrelaterade sjukdomar
- leda anhörigcirklar
- erbjuda stöd till personer med demenssjukdom
Anhörig till person med demensdiagnos
Anhörigkonsulent
Anhörigkonsulent Mikael Nylander håller i samtal, kurser och cirklar för anhöriga till personer med psykisk ohälsa, anhöriga till personer som drabbats av stroke, anhöriga till personer som levt eller lever nära missbruk och anhöriga till barn och ungdomar med NPF, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
I de olika nätverken får du möjlighet att träffa andra i liknande situation för samtal, gemenskap, kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Läs om alla träffar i "På gång i anhörigstödet". Kontaktuppgifter till anhörigkonsulenterna hittar du i kontaktrutan och i nyhetsbrevet.
Kommunens program för närstående till personer med alkohol- och drogproblematik
Anhörigvårdarkort
Anhörigvårdarkort ska vara en trygghet för den anhörige/närstående och för den som är beroende av hjälp. Om anhörigvårdaren råkar ut för en akut sjukdom eller olycka, ger kortet information om vilka personer som bör kontaktas. Du får kortet av din anhörigkonsulent. Kontakta anhörigkonsulenten för mer information.
Fullmakt
Om du behöver någon som förvaltar och företräder dina ekonomiska intressen kan du skriva under en fullmakt. På Demensförbundets webbplats hittar du mer information om fullmakter och även blanketter för att ansöka om fullmakt.