Bouleparken i Enebyberg

Välkommen till bouleparken i Enebyberg! En oas med solgula parasoll, bouleplaner och gott om plats för fika och umgänge.

Vi planterar fler växter i Bouleparken våren 2024.
Bouleparken under utveckling våren 2024.

Parken ligger ett stenkast från Eneby torg, bredvid spindelparken. Här finns tre bouleplaner som sommartid ramas in av blommande äng. Ängsblommorna gynnar bin och andra pollinerande smådjur. Här finns också ett insektshotell.

I bouleparken finns gott om sittmöbler och skydd för skugga i form av pergola och parasoll. Här finns också två gymredskap för den som vill utmana sig själva.

Bouleparken i Enebyberg får ny inramning!

Bouleparken ska bli ännu vackrare och trivsammare att vara i. Under våren 2024 får Bouleparken en ny inramning i form av stora planteringar med träd, buskar och perenner. För att utöka blomningen och skapa dynamik i planteringen har vi även satt lök som blommar från tidig vår och in på sommaren när perenner och buskar tar vid. Exempel på blommande träd och buskar är röd och rosa ölandstok, kopparhäggmispel och prydnadsapel. För att ge planteringen struktur även under vinterhalvåret har det planterats städsegröna växter så som tall och en som även förekommer naturligt i omgivningarna.

Välkomna att upptäcka mer om växterna, ta del av hela planteringsplanen med växtlistor och bilder.

Uppdaterad: 2024-04-30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.