Fjärrvärme och elnät

Fjärrvärmenätet i Danderyd sträcker sig från Stocksund i söder till nya Enebyängens handelsplats i norr med flest anslutningar längs Norrtäljevägen.

Fjärrvärme

Fjärrvärmen till Danderyd produceras av Norrenergi som ägs av Solna och Sundbybergs städer. All Norrenergis fjärrvärme är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och kännetecknas av högt ställda miljökrav.

Norrenergi levererar ungefär 80 GWh miljövänlig fjärrvärme per år i Danderyd och är fördelad på cirka 120 anläggningar som Danderyds sjukhus, Mörby centrum och Danderyds gymnasium.

Den största delen av värmen produceras i Solnaverket med hjälp av värmepumpar som tar tillvara spillvärme ur renat avloppsvatten från Bromma reningsverk, samt med hetvattenpannor som använder pellets och biobränsle. Andelen förnybart bränsle uppgår till cirka 98 procent under ett normalår nuförtiden.

Mina sidor

Som kund hos Norrenergi får du ta del tjänsten, mina sidor, som visar fastighetens förbrukningsmönster och ger direkta resultat av åtgärder i fastigheten genom att:

  • visa energianvändning, flöden, fram- och returtemperatur samt utomhustemperatur timme för timme
  • visa förbrukning per kvadratmeter, kostnad per kvadratmeter samt kostnad per megawattimme – något som gör det lätt att jämföra med andra fastigheter
  • leverera månads- och årsrapporter för både energianvändning och energikostnad.

Norrenergi

Elnät och energiförsörjning

I Danderyds kommun är det Eon som ansvarar för elnätet.

Eon

Uppdaterad: 2022-09-06

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.