Återbruk

Har du kläder, möbler, leksaker eller annat som du inte vill ha? Fundera på om du kan skänka, byta eller sälja dina saker istället för att slänga. På så sätt kommer det någon annan till nytta och du hjälper att minska avfallet och spara på jordens resurser. Du kan även lämna sakerna och textilierna till den mobila återvinningscentralens återbruksbil.

Ideella organisationer i Danderyd

Danderyds kommun har samarbete med Human Bridge som har insamlingsbehållare för texilier på flera platser i kommunen. Human Bridge tar även emot trasiga och slitna textilier. 

Human bridge - klädinsamling i Danderyd

Sälja eller skänka

Det finns flertalet platser på nätet där du kan skänka, byta eller sälja dina saker. Använd en sökmotor för att hitta den bästa tjänsten som fungerar för dig! Du kan även lämna sakerna till den mobila återvinningscentralens återbruksbil som besöker olika platser i kommunen efter fastställt schema. Då går prylarna och textilierna vidare till Myrorna, Stadsmissionen och Human Bridge.

Den mobila återvinningscentralen

Laga och ge prylen ett nytt liv!

Har du en soffa som kanske är lite sliten men fortfarande sittduglig, eller kanske en cykel som behöver nya bromsar? Genom att laga dina prylar så kan ge prylen ett till liv. I Danderyd finns det vissa aktörer som kan reparera och laga. Kontakta dem för att ge dina prylar en andra chans!

Samhällsutvecklingsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 74, 182 11 Danderyd

Uppdaterad: 2023-01-26

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.