Förpackningar av papper, plast, glas och metall

Genom att sortera och lämna förpackningar till återvinning kan du bidra till ett mer hållbart samhälle. Vissa material kan återvinnas flera gånger till nya produkter och en del – som glas och metall – hur många gånger som helst!

Kommunen ansvarar ej för insamling av förpackningar. Men det finns platser dit du som bor i Danderyds kommun kan åka och lämna förpackningar. 

Detta gäller för hushåll

Här kan du lämna dina förpackningar

  • Återvinningsstationer: Du kan lämna förpackningar till de gröna återvinningsstationer som finns på olika platser i Danderyds kommun.

  • Vanlig återvinningscentral: Det går att lämna förpackningar till SÖRABs återvinningscentraler (dock inte till den mobila återvinningscentralen)

    Återvinningscentraler

Insamling från flerfamiljshus och verksamheter

Verksamheter kan anlita valfri aktör för hämtning från fastigheten. Flerfamiljshus behöver från och med 1 januari 2024 anlita någon av de entreprenörer som kommunen har auktoriserat. 

Lista auktoriserade entreprenörer

Dimensionering

Behöver du hjälp med dimensioneringen för att kunna erbjuda full källsortering till dina boenden eller anställda? Kontakta kommunens avfallsavdelningen på matavfall@danderyd.se så hjälper vi dig! 

Kontaktinformation, FTI AB

Om du har frågor eller synpunkter, kontakta gärna FTI AB direkt:

Telefon: 0200 88 03 11
info@ftiab.se

Anmäl skötsel och tömning via webben

Uppdaterad: 2023-12-18

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.