Tidningar och returpapper

Genom att sortera och lämna returpapper till återvinning kan du bidra till ett mer hållbart samhälle. Här kan du läsa mer om var du lämnar ditt returpapper, exempelvis skrivpapper, ritpapper, pocketböcker samt tidningar och broschyrer.

Här kan du lämna tidningar och returpapper

Återvinningsstation

Du som bor i kommunen kan lämna returpapper till gröna återvinningsstationer samt till singelstationer. Återvinningsstationerna finns på olika platser i Danderyds kommun.

Återvinningsstationer

Den mobila återvinningscentralen

Returpapper kan också lämnas till den mobila återvinningscentralen.

Mobila återvinningscentralen

Återvinningscentral

Du kan även lämna returpapper på vissa återvinningscentraler. Den närmaste återvinningscentralen heter Hagby och finns i Täby kommun.

Återvinningscentraler

Vi kan hämta ditt returpapper

Du som bor i villa och radhus kan abonnera på hämtning av returpapper i kärl.

  • Abonnemanget innebär att du får köpa en behållare (140 liter) för returpapper. Du som redan har en godkänd behållare behöver inte köpa en ny. 
  • Kärlet hämtas en gång per kalender månad och ska vara utställd vid fastighetsgräns i anslutning till tomtingång/-infart på hämtdagen. Ställ ut kärlet kvällen innan med hanttagen utåt.

Saknar du ett schema för din hämtning?

Vi har tyvärr ej möjligheten att ha alla scheman offentligt på webben. Använd istället vår e-tjänst för att beställa schema. Det går även bra att kontakta kommunens kundtjänst för avfall så hjälper de dig. 

 

För dig som bor i BRF, hyresfastighet samt  för näringslivsverksamheter

Kommunen hämtar inte returpapper hos flerfamiljshus eller verksamheter. Om sådant avfall behöver hämtas får fastighetsägaren anlita valfri entreprenör för borttransport.

Kundtjänst för avfall

danderyd.se@prezero.com (tidigare Suez)
Telefon: 08-519 333 00

Uppdaterad: 2021-06-10

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.