Full aktivitet i SommarBYTiken

Den 15 juni arrangerade kommunen återigen en återbruksdag, även kallad BYTik. Eventet var populärt och ungefär 200 prylar för sommaraktiviteter gick vidare till nya ägare.

En BYTik – vad är det?

Till skillnad mot en butik är BYTik en pop up-plats för återbruk där ingenting kostar. Hit kan man komma och lämna saker man inte vill ha och/eller ta med sig hem något fint som man gillar. Hela tanken är att uppmuntra till att saker ska användas längre för att spara på jordens resurser. 

SommarBYTik 2024 – så gick det

SommarBYTik 2024 gick av stapeln den 15 juni och denna gång låg fokus på sommaraktiviteter, både för regniga, soliga, lata och fartfyllda sommardagar. Och både prylar för stora och för små.

Det kom in en mängd olika saker; fotbollar, brädspel, pussel, böcker, vattenpistoler, tennisracketar och mycket mer. Cirka 200 prylar fick nya lyckliga ägare under dagen.  

Ungefär 130 personer besökte BYTiken. Som vanligt visade sig evenemanget vara mycket uppskattat och vi vill tacka för alla glada tillrop från er som kom. 

Fler återbruksdagar?

Kommunen anordnar återbruksdagar i genomsnitt två gånger per år. Har du en idé eller önskemål om kommande återbruksdagar? Mejla oss gärna på matavfall@danderyd.se

Läs mer om återbruk i Danderyds kommun

Vill du få information om när nästa event går av stapeln? Prenumerera på vårt digitala kundblad Skräpposten som skickas per e-post en gång i månaden.

Anmäl dig till nyhetsbrevet Skräpposten

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas