Ladda din elbil

Installationen av laddstationer är ett led i arbetet att minska miljöpåverkan från transporter i kommunen och för att bidra till det nationella målet att Sveriges fordonsflotta ska vara fossilbränsleoberoende år 2030.

Det finns åtta platser i Danderyd där du har möjlighet att ladda din elbil:

  • parkeringen till Danderyds sjukhus
  • infartsparkeringen vid Danderyds sjukhus (Hortus)
  • OKQ8 bensinstation på Enebybergsvägen 4
  • Stockhagens IP
  • Djursholms IP
  • Djursholms slott
  • Danderydsvallen
  • Enebybergs IP

Här kan du se elbilsladdplatser i Sverige:

Uppladdning.nu

Med tillstånd för infartsparkering kan du ladda bilen gratis

Laddstationerna vid infartsparkeringen vid Danderyds sjukhus är installerade av kommunen. Det finns fyra laddstatolpar för laddning av åtta bilar och sex platser som i dagsläget inte har laddutrustning där du kan parkera din elbil när du inte har behov av laddning. Som tidigare kan enbart folkbokförda danderydsbor som har tillstånd stå på infartsparkeringen vardagar mellan kl 07-16. Det behövs inget annat tillstånd för att använda laddstationerna. Laddstationerna är av typen normalladdare och på en timmes laddning kan man köra ungefär 2 mil.

Fixa laddstation till din lägenhet eller bostadsförening

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats. Att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För att underlätta och guida er på vägen har vi startat projektet Fixa laddplats.

För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala.

Guider och hjälpmaterial

Fixa laddplats har tagit fram guider, mallar och vägledningar om hur ni går till väga för att installera en laddstation. 

Fixa laddplats

 

Filmer

Vi har tagit fram en inspirationsfilm och en instruktionsfilm som du exempelvis kan använda för att visa styrelsen i din förening att det varken är dyrt eller krångligt att installera en laddbox eller laddstolpe.

Se fixa laddplats

Se hur fixa laddplats

 

 

Kontaktinformation

Information Danderyd

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Öppettider: måndag 8-18, tisdag-fredag 8-17

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.