Om Coronaviruset - kultur, evenemang och idrott

Danderyds kommun följer myndigheternas rekommendationer när det gäller sammankomster och evenemang, allt för att förhindra smittspridning.

Läget inom kultur och fritid

Inga evenemang eller andra sammankomster arrangeras på kommunens bibliotek, på Danderydsgården, på Fribergagården eller på någon av våra idrottsplatser. Beslutet gäller till och med den 30 november.

Träffpunkt Enebybergs verksamhet för seniorer - Seniorcentrum - är helt stängt till och med den 30 november.

Träningsverksamhet i ishallar, idrottshallar och på idrottsplatser, som riktar sig till barn födda efter 2005 fortlöper som tidigare.

Kulturskolans verksamhet, med undantag för konserter och andra evenemang, fortlöper som tidigare för elever födda efter 2005. Kultur- och aktivitetshuset Fribergagården håller öppet men arrangerar inte några aktiviteter eller evenemang.

Kommunens bibliotek

För att förhindra smittspridning och samtidigt följa Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd har det beslutats att kommunens fyra bibliotek från och med den 25 november ska hålla stängt för besök, men erbjuda service via take away.

Läs mer om take away på biblioteken

Nyheter och beslut

27 nov: Försenad nyöpping av isarna på Danderydsvallen

24 nov: Biblioteken går över till take away