Om Coronaviruset - kultur, evenemang och idrott

Danderyds kommun följer myndigheternas rekommendationer när det gäller sammankomster och evenemang samt bibliotek, fritidsanläggningar och verksamheter som riktar sig till ungdomar, allt för att förhindra smittspridning.

Läget inom fritid och ungdomsverksamheterna

Länets kommuner och myndigheter har kommit överens om att från och med måndag en 15 januari åter öppna sina idrottsanläggningar för utomhusidrott för att ge möjlighet till spontanidrott och organiserad föreningsledd träning i mindre grupper.

Verksamheten inom Ungt fokus som riktar sig till kommunens ungdomar, kommer att fortsätta bedrivas, dock i mindre skala och endast med aktiviteter som kan erbjudas utomhus eller digitalt. Kultur- och aktivitetshuset Fribergagården samt ungdomscentrum i Enebyberg kommer att hålla stängt.

Kommunens bibliotek

För att förhindra smittspridning och samtidigt följa Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd har det beslutats att kommunens fyra bibliotek från och med den 25 november ska hålla stängt för besök, men erbjuda service via take away.

Läs mer om take away på biblioteken

Nyheter och beslut

26 feb: Idrotts- och fritidsanläggningar inom- och utomhus stängs för all tävlingsverksamhet utom elitidrott

15 jan: Anläggningarna för utomhusidrott öppnar åter under nästa vecka