Sportlov

Sportlovet infaller som vanligt vecka 9, i år är det den 24/2-1/3. Här får du som är hemma och ledig då tips på roliga aktiviteter att hänga med på.

Skridskoåkning

Enebybergs ishall

Måndag-fredag kl 9-14
Lördag kl 13-15 (hockeyklubba tillåten)
Söndag kl 13-15 (hockeyklubba ej tillåten)

Stockhagens ishall

Lördag-söndag kl 11-13

Stockhagens uterink

Måndag-fredag kl 10-15
Lördag-söndag kl 12-14:30
Ishockeyklubbor är inte tillåtna på uterinken.

Is på sjön?

Vid kallare väder finns det även möjlighet att åka skridskor på plogade sjöisar.

Mer information om våra isbanor

Skidåkning

Längdskidspår prepareras i Rinkebyskogen och på Djursholms golfbana när snötäcket är tillräckligt djupt.

Status för spåren

Tipsrunda med Pippi

På Stocksunds bibliotek kan du gå tipsrunda med Pippi Långstrump-tema med anledning av att Pippi fyller 75 år i år. Passar alla åldrar. Pågår hela sportlovsveckan och fina bokpriser lottas ut bland de som deltar!

Songwriting workshop

Onsdag 26 februari kl 13-16 på Danderydsgården, Noragårdsvägen 27

Lär dig skriva och framföra låtar tillsammans med professionella musiker. Under en tre timmar lång workshop kommer du att få göra en djupdykning i känslor, uttryck och de verktyg som behövs för att skriva en färdig låt. Du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller (nästa) proffs. Fika ingår och ingen föranmälan behövs! Gratis för Danderydsbor, övriga betalar 50 kr. Bakom workshopen står Stage Academy, mejla dem för mer information. 

info@stageacademy.se

En tjej sitter med en gitarr framför en mikrofon.

Robotprogrammering

Lördag 29 februari kl 12-14 på Djursholms bibliotek

Drömmer du om att skapa en app eller ett datorspel? Kom och prova på att bygga, styra och koda en robot tillsammans med ungdomar från Hemkodat! Passar dig som är 12-15 år. Anmäl dig till djursholms.bibliotek@danderyd.se. Begränsat antal platser. Robotar finns att låna, ange om du behöver låna en surfplatta. Läs mer på www.hemkodat.com

Sportlovspyssel

Pysselbordet står uppdukat på Djursholms bibliotek under hela sportlovsveckan. Kom in på barnavdelningen och skapa något fint!

Kreativitet och häng på Fribergagården

Var med i den stora förvandlingen av Fribergagården som kommer att dra igång under sportlovet. Till exempel ska några av rummen göras om till gym, musiklokal och scen. Dessutom blir det skapande verksamheter i form av bakning, musikproduktion, fotografering och mycket annat. Vill du vara med och skapa eller bara hänga med andra? Alla mellan 12 och 18 år hälsas varmt välkomna. För mer information om aktiviteter och tider följ @fribergagarden på Instagram.  

Lovmys i Enebyberg

Ungdomscentrum på Träffpunkt Enebyberg håller öppet som vanligt under sportlovet, måndag till fredag kl 14-18. Det kommer att bli tävlingar, pyssel, bakning och lovmys för alla som går i årskurs 5 och 6.

Ett gäng cupcakes av choklad med vit topping.

Filmbokcirkel med Harry Potter-tema

Måndag 24 februari kl 14-16 och tisdag 25 februari kl 14-16 på Enebybergs bibliotek

Filmbokcirkel uppdelad på två tillfällen. Först läser du den utvalda Harry Potter-boken hemma, sedan ses vi för att tillsammans titta på filmversionen av samma bok. Tisdagens träff avslutas med att vi diskuterar både film och bok!

Passar barn från 11 år. Föranmälan krävs till jenna.hellstrom@danderyd.se, senast den 14 februari. Ange i anmälan namn, ålder, mejladress och vilket bibliotek du önskar hämta ditt exemplar av boken på. Vilken bok det är du ska läsa får du veta i samband med din anmälan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.