Nyheter

Filtrera på kategori

Gratisbild fri att använda från Pexels

Förtydligande om eldningsförbud

Många hör av sig med frågor kring EU:s avfallsdirektiv från den 1 januari i år som säger att det är förbjudet att elda trädgårdsavfall. Eftersom vi håller på att utreda frågan behöver du i år inte söka dispens för trädgårdseldning under eldningsveckorna som är vecka 16 och 17 samt valborgsmässoafton.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Avfall & återvinning

Många säckar trädgårdsavfall

Kommunens entreprenör för avfallshämtning (Verdis) har den senaste tiden noterat många svarta sopsäckar bredvid kärl för trädgårdsavfall ute i kommunen. Hämtning sker efter beställning samt endast i papperssäckar.
Läs mer

Avfall & återvinning

Nytt schema för hämtning av trädgårdsavfall

Inom kort kommer scheman för trädgårdshämtning att skickas ut per post till dig som abonnerar på hämtning. Kommunens tömningskalender är sedan mitten av mars uppdaterad med nya dagar för hämtning av just trädgårdsavfall.
Läs mer

Avfall & återvinning

Jorden runt på 1200 ton matavfall

Varje år följer vi upp hur mycket matavfall som har sorterats ut i kommunen. Siffrorna för 2023 visar att mer matavfall än någonsin tidigare har sorterats ut,
Läs mer

Avfall & återvinning
Hjärta skapat av matavfall.

Älska matavfall!

Alla hjärtans dag och visst älskar vi matavfall! Inte att förväxla med matsvinn som är sånt som hade kunnat ätas upp i stället för att slängas. Nej, vi menar det som blir över efter matlagning som potatisskal till exempel. Genom att det sorteras kan vi göra något väldigt bra av det.
Läs mer

Avfall & återvinning