Nyheter

Filtrera på kategori

Hjälp till att minska mängden fett i avloppet

Fett i avloppet orsakar problem. Fettet gör att det blir stopp i avloppsledningar, problem i pumpstationer och i Käppalaverket där vårt avloppsvatten renas och leder till onödiga kostnader. Vi vill minska mängden fett i avloppet. Hjälp till genom att torka bort och samla upp fett.
Läs mer

Avfall & återvinning

Låt din överblivna frukt göra gott

I år är ett riktigt fruktår. Har du äpplen, päron eller plommon som du inte kommer hinna äta upp eller göra något av? Våra förskolor, skolor och vård- och omsorgsboenden tar gärna emot ätbar och överbliven frukt.
Läs mer

Avfall & återvinning
Barn som tar av sig skridskorna på is vid Skarholmen.

Återbruksdag med vintertema

Lördagen den 30 november bjuder vi in till återbruksdag. Som vanligt anordnas den populära BYTiken – där du kan lämna saker och kläder du inte längre vill ha, och fynda bland sådant som andra lämnat in. Bibliotekets bokbytarbord kommer också finnas på plats och du har dessutom möjlighet att träffa både kommunens avfallsenhet samt Energi- och klimatrådgivningen.
Läs mer

Avfall & återvinning

Full aktivitet i SommarBYTiken

Den 15 juni arrangerade kommunen återigen en återbruksdag, även kallad BYTik. Eventet var populärt och ungefär 200 prylar för sommaraktiviteter gick vidare till nya ägare.
Läs mer

Avfall & återvinning

Nya krav på sortering av förpackat avfall

Sedan den 1 januari 2024 ska den som har en förpackning som innehåller avfall se till att den skiljs från sitt innehåll, det så kallade avskiljandekravet. Lagstiftningen gäller både hushåll samt verksamheter som till exempel butiker och caféer.
Läs mer

Avfall & återvinning