Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Dags för vårstädning?

Våren är på ingång och många passar på att vårstäda, fixa i trädgården och rensa garaget. Men vad gör man av gammal målarfärg, prylar, trädgårdsavfall och annat som rensas ut? Och när är återvinningscentralen öppen? Här får du koll.
Läs mer

Avfall & återvinning

Så hanterar du ditt trädgårdsavfall

Trädgårdsavfall kan komposteras på egen fastighet men du kan också få det hämtat av kommunen. Hämtningarna börjar i april månad och det finns flera alternativ att välja på för hämtning. Du vet väl även om att kommunen har nya regler för eldning av trädgårdsavfall?
Läs mer

Avfall & återvinning
Chaufför i lastbilshytten

Varför är det förseningar i avfallshämtningen

Den senaste tiden har avfallshämtningen dragits med förseningar på vissa gator. Vi ber om ursäkt för detta! Entreprenören arbetar hårt med att lösa situationen. 
Läs mer

Avfall & återvinning

Ny avfallstaxa i kommunen – 5 nyheter att ha koll på

Noll kronor i viktavgift för matavfall, lägre avgift för sophämtning 13 gånger per år och ett finslipat utbud av tjänster för avfallshämtning. Det är några av nyheterna i kommunens nya avfallstaxa som börjar gälla 1 februari 2023.
Läs mer

Kommun & politik Avfall & återvinning

Undvik fastfruset matavfall

Nu är vinterkylan här och då finns det risk för att till exempel matavfallspåsar fastnar i avfallskärlet och blir kvar där vid tömning. Avfallshämtningen gör sitt bästa för att få loss det som frusit fast men ibland hjälper inte det. Det finns dock saker som du som fastighetsägare kan göra för att förhindra att påsarna fastnar.
Läs mer

Avfall & återvinning