Nyheter

Filtrera på kategori

Full aktivitet i SommarBYTiken

Den 15 juni arrangerade kommunen återigen en återbruksdag, även kallad BYTik. Eventet var populärt och ungefär 200 prylar för sommaraktiviteter gick vidare till nya ägare.
Läs mer

Avfall & återvinning

Nya krav på sortering av förpackat avfall

Sedan den 1 januari 2024 ska den som har en förpackning som innehåller avfall se till att den skiljs från sitt innehåll, det så kallade avskiljandekravet. Lagstiftningen gäller både hushåll samt verksamheter som till exempel butiker och caféer.
Läs mer

Avfall & återvinning
Bild från en av SÖRABs återvinningscentraler

Nya regler och öppettider för återvinningscentralerna

Från den 1 juni 2024 ändras öppettiderna för SÖRABs återvinningscentraler. Ändringarna bygger på analys över vilka tider som flest besökare kommer till anläggningarna. Det blir även nya regler för dig som i egenskap av privatperson lämnar avfall i lätt lastbil registrerad på ett företag.
Läs mer

Avfall & återvinning

Så kommer vi hämta dina förpackningar hemma

Senast den 1 januari 2027 ska förpackningar av plast, papper, glas och metall enligt lag hämtas fastighetsnära. Syftet är att öka mängderna som går till återvinning genom att förenkla sorteringen.
Läs mer

Avfall & återvinning
Gratisbild fri att använda från Pexels

Förtydligande om eldningsförbud

Många hör av sig med frågor kring EU:s avfallsdirektiv från den 1 januari i år som säger att det är förbjudet att elda trädgårdsavfall. Eftersom vi håller på att utreda frågan behöver du i år inte söka dispens för trädgårdseldning under eldningsveckorna som är vecka 16 och 17 samt valborgsmässoafton.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Avfall & återvinning