Nyheter

Filtrera på kategori

Välkommen till BYTik med jultema den 9 december

Trött på ditt julpynt? Eller dags att rensa ut lucialinnen och tomtedräkter? Ge bort det på kommunens återbruksdag med jultema – och hitta kanske något annat att ta med hem till dig själv eller till att ge någon i julklapp.
Läs mer

Avfall & återvinning

Avfallshämtning under vintern

Snö och is är en stor utmaning för avfallshämtningen. Risken för att halka är stor hos de miljöarbetare som drar kärl på dåligt underlag. Dessutom kan det vara svårt att framföra fordonen vintertid. För att allt ska fungera bra behöver du som fastighetsägare se till avfallshämtningen på ett enkelt och riskfritt sätt kan tömma ditt avfall.
Läs mer

Avfall & återvinning

Så minskar vi matsvinnet i Danderyd

Idag den 29 september är det internationella matsvinnsdagen som vill sätta fokus på all mat som slängs och hur vi kan arbeta för att komma tillrätta med det. Inom Danderyds kommuns verksamheter arbetar vi aktivt för att minska matsvinnet, bland annat genom att mäta den mat som slängs, måltidsplanera för hur många elever som är närvarande och engagera eleverna i roliga matsvinnstävlingar.
Läs mer

Avfall & återvinning
Tömning av avfallskärl i sopbil.

Nya dagar för avfallshämtning

Från och med vecka 40 kommer ett mindre antal hushåll få ändrad hämtdag och/eller hämtvecka för sin avfallshämtning.
Läs mer

Avfall & återvinning

Insamling av förpackningar under kommunalt insamlingsansvar

Från och med den 1 januari 2024 får Sveriges kommuner ansvaret för insamling av förpackningar. Detta medför bland annat att företaget TMR avslutar sitt system för förpackningsinsamling. Danderyds kommun kommer inledningsvis att sköta insamlingen genom hämtning på de återvinningsstationer som finns runt om i kommunen för att sedan succesivt införa fastighetsnära insamling från och med 2025.
Läs mer

Avfall & återvinning