Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Danderyds Demokratijubileum

- Demokratin står aldrig stilla. Därför är det så viktigt med ett levande samtal om dess genombrott, utveckling och framtid. Vi ser fram emot att få fira demokratin i viktiga samtal tillsammans med Danderydsborna under 2021! /Hanna Bocander (M), styrgruppsordförande i Danderyds Demokratijubileum

Hela höstens program!

Här hittar du hela programmet för Danderyds demokratijubileum. Observera att alla inomhusevenemang har ett maxtak på 50 deltagare. Först till kvarn gäller!

Programblad (PDF)
Videothumbnail

Riksdagens Talman Andreas Norlén deltog vid invigningen av Danderyds demokratijubileum

Se några av höjdpunkterna från invigningen som gästades av Andreas Norlén, Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande och Boris von Uexküll, kommfullmäktiges ordförande. Moderator och konferencier var entreprenören Beata Kull.

Fler evenemang

Varför firar vi demokratin och vad kommer att hända under 2021?

Vi har träffat Molly Grönlund Müller (junior projektledare för Demokratijubileet), Helena Mannermo Spering (Kultursamordnare) och Olov Häggmark (Kulturproducent) som på olika sätt är engagerade i Demokratijubileet. De berättar om varför det är så viktigt att inte ta demokratin för givet, vad man kan göra för att vara med och påverka i samhället och vad som händer under jubileumsåret här i Danderyd.

Dreambroker thumbnail

Danderyd får en helt ny park!

Mitt emot Vasaskolans fotbollsplan inrättas under 2021 en helt ny park som ett minnesmärke för rösträttspionjären, pedagogen och Danderydsbon Anna Whitlock. Hon var en kvinna före sin tid, en stark röst för jämställdhet och de demokratiska värderingar vi idag ser som självklara. Parken blir en symbol för att vi aldrig får ta demokratin för given, utan vi alltid måste värna om den, generation efter generation.

Mer om Anna Whitlocks park

Med hänsyn till pandemin

Danderyds kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I samband med våra evenemang finns eventvärdar på plats och vi har begränsat antal besökare för att kunna bibehålla ett säkert avstånd. På plats vid våra events finns även handsprit.

Mer lägesinformation om covid-19