Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Danderyds Demokratijubileum

- Demokratin står aldrig stilla. Därför är det så viktigt med ett levande samtal om dess genombrott, utveckling och framtid. Vi ser fram emot att få fira demokratin i viktiga samtal tillsammans med Danderydsborna under 2021! /Hanna Bocander (M), styrgruppsordförande i Danderyds Demokratijubileum

Dreambroker thumbnail

SKRIVTÄVLING! Deckarförfattaren Viveca Sten i juryn

Är du, eller känner du någon, född mellan 2002-2008 som gillar att skriva? Vill du att din text ska nå ut till andra? Nu har du chansen att skriva en debattartikel som kommer att läsas av bl a deckarförfattaren Viveca Sten! Du kan vinna 1000 kr.

Läs mer om tävlingen

Varför firar vi demokratin och vad kommer att hända under 2021?

Vi har träffat Molly Grönlund Müller (junior projektledare för Demokratijubileet), Helena Mannermo Spering (Kultursamordnare) och Olov Häggmark (Kulturproducent) som på olika sätt är engagerade i Demokratijubileet. De berättar om varför det är så viktigt att inte ta demokratin för givet, vad man kan göra för att vara med och påverka i samhället och vad som händer under jubileumsåret här i Danderyd.

Dreambroker thumbnail

FOTOTÄVLING! Danderyd i bild mellan 1971-2021

Hur har Danderyd utvecklats de senaste 50 åren? Vi söker efter foton tagna mellan 1971-2021. I år har det gått 50 år sedan Danderyds kommun bildades så som den ser ut idag, med fyra kommundelar: Enebyberg, Stocksund, Djursholm och Danderyd. Publicera din bild på Instagram med #danderyd50 för att vara med och tävla.

Läs mer om tävlingen
Dreambroker thumbnail

Danderyd får en helt ny park!

Mitt emot Vasaskolans fotbollsplan inrättas under 2021 en helt ny park som ett minnesmärke för rösträttspionjären, pedagogen och Danderydsbon Anna Whitlock. Hon var en kvinna före sin tid, en stark röst för jämställdhet och de demokratiska värderingar vi idag ser som självklara. Parken blir en symbol för att vi aldrig får ta demokratin för given, utan vi alltid måste värna om den, generation efter generation.

Mer om Anna Whitlocks park