Nyheter

Filtrera på kategori

en flicka går i skogen

Årsredovisning 2022 beslutad

Kommunfullmäktige har godkänt årsredovisningen för 2022. Det ekonomiska resultatet för 2022 uppgick till 158,9 miljoner kronor medan resultatet enligt balanskravet uppgick till 66,5 miljoner kronor. Det positiva resultatet har bidragit till att kommunen under året har kunnat amortera 100,0 miljoner kronor av kommunens banklån.
Läs mer

Kommun & politik Budget

Näringsliv och beredskap i fokus när landshövdingen besökte Danderyd

Danderyds kommun stod värd för det första kommunbesöket av Anna Kinberg Batra i sin roll som ny landshövding i Stockholms län.
Läs mer

Kommun & politik Näringsliv & arbete Trygghet & säkerhet
Bild tillhörande Danderdsaktuellt nr 2 2021

Tyck till om utvecklingen av Danderyds sjukhusområde

Hur kan Danderyds sjukhusområde utvecklas för att ge de bästa förutsättningarna för regionens framtida vårdbehov? Danderyds kommun har tillsammans med Region Stockholms fastighetsförvaltare Locum tagit fram ett förslag till planprogram som är ett första steg mot en ny detaljplan. Under perioden 3 maj - 18 juni pågår samråd då du kan tycka till om förslaget.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö
Anna Ohlsson, chef för lokalpolisområde Södra Roslagen och Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, kommunpolis Alexander Antonian och Trygg i Danderyds ordförande Gunnar Liljegren

Samverkan för ett tryggare Danderyd

Danderyds kommun och lokalpolisområde Södra Roslagen har ett nära samarbete för att minska antalet brott i kommunen. Det har givit resultat, vilket man bland annat kan se då bostadsinbrott och rån har minskat. Nu har de långsiktiga analyserna av trygghet och brott uppdaterats och även handlingsplanen för det brottsförebyggande arbetet i samverkan med polis.
Läs mer

Kommun & politik