Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Danderyd är Sveriges näst bästa entreprenörskommun enligt Nyföretagarbarometern

Danderyd toppar listan där endast Stockholm stad rankas högre i antalet nystartade företag under 2020. En andraplacering är en förbättring mot föregående år då Danderyd hamnade på tredje plats i Nyföretagarbarometerns rankning. Nyföretagarbarometern är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket. Mätningen beräknas utifrån antal nystartade bolag i förhållande till antalet invånare i kommunen.
Läs mer

Kommun & politik Näringsliv & arbete För företagare

Kungligt möte med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel

Idag fick kommunstyrelsens ordförande, Hanna Bocander möjlighet att samtala med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel om aktuella och viktiga frågor.
Läs mer

Kommun & politik

Gott betyg i sociala medier under februari

Under februari månad fick Danderyds kommuns närvaro på Facebook ett gott betyg enligt siffror från statistikverktyget Smampion som jämför olika sidor. Danderyds kommun rankades som tredje bästa kommun med en poäng på 92 av 100 möjliga. Det var bara Oskarshamn och Sjöbo kommun som rankades högre med 94 respektive 93 poäng. Totalt ingår 278 kommuner och städer i jämförelsen.
Läs mer

Kommun & politik

Remissvar gällande Region Stockholms tidiga samråd för Roslagsbanan till city

Mellan 15 januari och 8 februari 2021 genomförde Region Stockholm genom trafikförvaltningen ett tidigt samråd för Roslagsbanan till city. I förslaget beskrivs bland annat att stationerna för Roslagsbanan vid Bråvallavägen och Stocksund kan läggas ned i framtiden för att uppnå restidsvinster över hela den framtida sträckningen.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Trafik & resor

Boka ett digitalt politiskt samtal med våra nämndordföranden

Nu har du chansen att ställa politiska frågor om aktuella ämnen, pågående projekt eller om utveckling och framtid. Missa inte möjligheten att under 10 min samtala via Teams med någon av våra nämndordföranden.
Läs mer

Kommun & politik