Nyheter

Filtrera på kategori

Hej då modulhus!

Danderyd kommuns beslut att donera 56 bostadsmoduler till Ukraina omsätts nu i praktiken.
Läs mer

Kommun & politik

Enhällig kommunstyrelse godkände skolutredningen

Kommunstyrelsen godkände vid sitt sammanträde den 17 juni den färdiga så kallade skolutredningen. Utredningens slutsatser kommer bli det underlag utbildningsnämnden behöver för att implementera det fortsatta arbetet med och för de kommunala grundskolorna i Danderyd.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola
Första symboliska spadtaget för vård- och omsorgsboendet  vid Bragevägen i Djursholm. Från vänster: Bigitta Sundman (M), förste vice ordförande i socialnämnden, Caroline Pettersson, regionchef Vardaga, Nils Resvik, projektutvecklingschef Vectura, Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande och Eric Carmestedt, arbetschef MVB Öst.

Byggs nytt vård- och omsorgsboende i Danderyd

I dag togs det första symboliska spadtaget för det nya vård- och omsorgsboendet Villa Brage i Djursholm. Boendets 60 platser blir ett viktigt tillskott eftersom antalet äldre i Danderyd väntas öka.
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete För företagare Seniorer

Många var nyfikna på Danderyds framtid

Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, talade nyligen vid kommunens företagsfrukost om Danderyds möjligheter att ligga i framkanten i stället för att backa in i framtiden: ”Vi har ett fantastiskt sjukhus som behöver plats att utvecklas genom en ny detaljplan. Här finns möjlighet för näringslivet att spela en viktig roll.”
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete För företagare

Första spadtaget för framtidens skola i Enebyberg

Danderyds kommun planerar en rad förbättringar av Enebybergs skola de närmaste åren. I veckan togs ett symboliskt första spadtag inför ombyggnaden av den äldsta skolbyggnaden Eneby. "Det här är ett bra exempel på att Danderyd både kan bevara och utveckla.  Vi ska bevara denna vackra skolbyggnad från 1911 och samtidigt utveckla det till en skola som möter dagens elevers behov och vår målsättning om att ha den bästa skolan", säger kommunstyrelsens ordförande Hanna Bocander (M).
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola Bygga, bo & miljö För företagare