Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Glädjande nyheter avseende trygghet och brott och förebyggande arbete under sommaren

De kommunala fältassistenterna och väktarna samt polis och brandförsvar rapporterar samstämmigt om en förhållandevis lugn vår och försommar i Danderyd.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Trygghet & säkerhet

Råd vid vattenbrist

Under sommaren kan det uppstå varma långvariga perioder som leder till torka och vattenbrist. Då är det viktigt att vi tillsammans hjälps åt att hushålla med vårt vatten och undviker att vattna eller fylla upp pooler/badkar i onödan.
Läs mer

Trygghet & säkerhet

Råd vid värmebölja

Under sommaren kan det komma perioder av höga temperaturer som kan vara väldigt påfrestande för hälsan. Klimatförändringarna gör att det dessutom blir vanligare. Du kan förbereda dig för en värmebölja på flera olika sätt.
Läs mer

Trygghet & säkerhet

Varning för oseriösa hantverkare

Den här tiden på året är det många som renoverar bostäder. Du kanske har tänkt på saker som behöver göras om så som fönster, tak, uppfarter med mera? Kanske har du börjat leta efter hantverkare? Kanske har du insett att det kan ta lite tid innan de hinner komma?
Läs mer

Trygghet & säkerhet

Bli simlärare och rädda liv!

Svenska Livräddningssällskapet har ingått ett samarbete med Danderyds kommun som innebär att vi nu söker två ungdomar som ska få förmånen att utbilda sig till simlärare för att sedan kunna utbilda barn i kommunen under vecka 26 och vecka 27 vid Ösbysjön.
Läs mer

Trygghet & säkerhet