Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Snart gäller parkeringsavgift på kommunens infartsparkeringar

Den 9 mars 2020 införs parkeringsavgift på kommunens infartsparkeringar. Kom ihåg att du fortfarande behöver tillstånd för att parkera din bil på en infartsparkering.

Trafik & resor

Planerad tunnelborrning från Anneberg nu påbörjad

Svenska kraftnät invigde den 21 februari sitt arbete med att borra en ny stamnätstunnel mellan Anneberg i Danderyd och Hammarby sjöstad. Tunnelbygget ska bidra till att framtidsäkra elförsörjning i Stockholmsområdet och beräknas kosta totalt 13,5 miljarder kronor.

Bygga, bo & miljö Trafik & resor

Vad händer på Danderydsvägen?

En del har hört av sig till kommunen och undrat vad som sker utmed Danderydsvägen. Det är elbolaget E.on som gör ett större markarbete, det är alltså inte kommunen som gräver. Kommunen har bett E.ON att skylta i området.

Trafik & resor

Nu inleds sprängning av tunnel vid Enebybergsvägen

Den 19-25 augusti kommer en kort starttunnel på cirka tjugo meter att sprängas inne i berget vid Annebergs kraftstation som ligger strax innanför Enebybergsvägen. Den behövs för att etablera tunnelborrmaskinen senare i år inför borrstart i februari 2020.

Trafik & resor

Täby och Danderyd tar gemensamt grepp för att öka framkomligheten längs Enebybergsvägen och Täbyvägen

Bilister och kollektivtrafikresenärer som åker längs Täbyvägen och Enebybergsvägen under rusningstid är påverkade av de framkomlighetsproblem som uppstår i båda kommunerna.

Trafik & resor