Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Trafikflödet Enebybergsvägen – vad är det som görs?

PROJEKTINFORMATION Under hösten började upprustningen av bullerskyddsskärmarna på Enebybergsvägen. Flera har hört av sig med anledning av trafikflödet vid arbetsområdet. Så vad är det som görs på platsen? Varför är framkomligheten begränsad och vad görs för att förbättra situationen? Här informerar projektet.
Läs mer

Trafik & resor
Julgran i en rondell.

Gatubelysning och julgranar med LED ska lysa upp vintermörkret i Danderyd

Energisituationen i Sverige och Europa är kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer enligt Energimyndigheten. Danderyds kommun har länge jobbat för att minska energianvändningen - och nu ska kommunen lägga i en extra växel. I oktober beslutade kommunstyrelsen om ytterligare åtgärder för att spara el.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Trafik & resor Trygghet & säkerhet
Människor cyklar och promenerar i trafikmiljö i Enebyberg

Danderyd är nästbäst på att främja cykling

Danderyd är nästbäst på att främja cykling bland mindre kommuner i Sverige. Det stod klart när Cykelfrämjandet presenterade resultatet för Kommunvelometern 2022 i augusti.
Läs mer

Trafik & resor
Människor cyklar och promenerar i trafikmiljö i Enebyberg

Hej cyklist - delta i årets Cyklistvelometer

Nu kan du tycka till i årets Cyklistvelometer. En enkät där alla cyklister i hela Sverige kan tycka till om cykelförutsättningarna i sin kommun. Berätta vad du gillar med cyklingen i Danderyd - och vad som kan bli bättre!
Läs mer

Trafik & resor

Skolbåten börjar åter köra till och från Tranholmen

De senaste terminerna har den skolbåt som normalt tar skolelever till och från Tranholmen under vår och höst varit inställd, för att minska risken för smittspridning. Istället har den pontonbro som används mellan ö och fastland under vintern legat i under hela skolterminerna. Till kommande skolstart kommer dock skolbåten åter att börja köra.
Läs mer

Förskola & skola Trafik & resor