Socialkontorets fax ur funktion

2018-12-17 09:47

Socialkontorets faxnummer är för närvarande ur funktion på grund av tekniska problem hos Telia. Om du brådskande söker kontakt med socialkontoret mejla vår funktionsbrevlåda:

Det går även bra att ringa Danderyds kommuns växel på telefonnummer: 08-568 910 00

Dödsolycka när träd fälldes

2018-08-07 09:38

Fredagen den 3 augusti omkom tragiskt en entreprenör och trädfällare vid en arbetsplatsolycka i Danderyds kommun. 

Olyckan skedde då ett vindträd i Rinkebyskogen i närheten av Enebybergs IP skulle fällas.

Kommunens personal var ute på torsdagen och undersökte trädet och bedömde läget som farligt för allmänheten och trädet så svårt att fälla att man behövde professionell hjälp. Därför kontaktade kommunens personal den entreprenör som brukar anlitas för akuta och svåra uppdrag i samband med trädfällning.

Entreprenören var ensam vid själva trädfällande, vilket han brukade vara. Någonting gick fel under själva fällningen. En motionär som fann mannen liggande under trädet gjorde första hjälpen samt  larmade omgående ambulans, brandkår och polis som snabbt var på plats.

Oklart hur olyckan gick till

Exakt hur olyckan gått till är ej helt klart, men enligt en brandman som även är utbildad trädfällare, så verkade det som fälljacket som hade gjorts inte fungerade och därför klättrade mannen upp på trädet. I samband med detta har mannen ramlat, slagit huvudet och sedan fått hela trädet över sig. Entreprenören visade livstecken då räddningspersonal kom till platsen, men avled sedan relativt omgående.

Observera att ovanstående information är en sammanställning av berättelser från personer som varit i närheten i samband med olyckan. Ingen av Danderyd kommuns personal var närvarande vid själva olyckstillfället.