Engagera dig - bli volontär

Att ställa upp som volontär är ett sätt att engagera sig för integrationen i Danderyd. Här hittar du kontakter till volontärsamordnaren för integration och organisationer du kan arbeta för.

Volontär för integration i Danderyd

Vill du bli volontär och engagera dig för integrationen i Danderyd? Eller är du nyanländ i Danderyd och vill ställa upp som volontär och tolka mellan svenska och ditt modersmål? Möjlighet finns till praktik som del av etableringsplanen.

Mejla samordnare för civilsamhälle för mer information:

linnea.sveide@danderyd.se

En utsträckt hand – Täby/Danderyd

En utsträckt hands verksamhet startade hösten 2015. Sedan dess har föreningen fortsatt att vara mycket aktiv, bland annat ordnar de möbelinsamlingar, har en mottagargrupp, språkstödsvolontärer hos SFI, fadderverksamhet, sätter upp mötesplatser och arrangerar sociala aktiviteter.

Vill du engagera dig i En utsträckt hand? Läs denna information och fyll i formuläret:

Formulär volontär - En utsträckt hand

En lärare hjälper en elev under lektionen.

Läxläsning för nyanlända barn i åldern 6-12 år.

Tillsammans med En utsträckt hand Täby & Danderyd har vi identifierat ett stort behov av läxhjälp för nyanlända barn i låg- och mellanstadiet. Är du intresserad av att veta mer om vad det skulle innebära att bli volontär för läxläsning? Kontakta En utsträckt hands ordförande Kajsa Marsk Rives så berättar hon mer. Ring 0735-021021 eller mejla:

Kajsa.Marsk.Rives@gmail.com

info@enutstrackthand.se

Volontär hos Danderyds församling

Danderyds Församling driver flera verksamheter för nyanlända i Danderyd. Bland annat språkträning på tisdagar kl. 14.30-16 i Mörby centrums bibliotek och Språkcafé i Träffpunkt Enebyberg på torsdagar kl. 12-14.30. Kontakta diakon Elisabeth Stenberg om du är intresserad av att bli volontär:

elisabeth.stenberg@svenskakyrkan.se

Sociala medier

Välkomna nyanlända i Danderyd - Facebook

En utsträckt hand - Facebook

Nya Kompisbyrån - Facebook

Volontär

Box 28, 182 11 Danderyd

Integrationsutvecklare civilsamhälle
camilla.jansson@danderyd.se

Uppdaterad: 2021-08-11

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.