Livsmedel i Danderyd

Varje företagare ansvarar för att maten den säljer eller serverar är säker att äta och rätt märkt. Miljö- och stadsbyggnadskontoret gör regelbundna stickprov på restauranger, gatukök, skolor, butiker och andra livsmedelsföretag i Danderyd för att kontrollera att företagarna uppfyller lagstiftningens krav.

Tips för säker livsmedelshantering

Känsliga sommarmånader

Under sommarmånaderna ökar risken att drabbas av magsjuka på grund av bakterier. Det är oftast via mat och vatten vi blir smittade. Folkhälsomyndigheten informerar om enkla sätt att minska risken att bli sjuk.

Om hur du minskar risken för smitta under sommarmånadrerna på Folkhälsomyndighetens webbplats

Nästan all fisk är nyttig

Ät gärna mycket fisk men undvik de med dioxiner och PCB. På Livsmedelsverkets webbplats hittar du information om hur nyttigt det är att äta fisk och vilken fisk som du inte bör äta så ofta.

Om fisk som du bör vara försiktig med på Livsmedelsverkets webbplats

Frågor och klagomål

Om du vill framföra klagomål eller har frågor om livsmedel kan du kontakta livsmedelsinspektörerna på miljö- och stadsbyggnadskontoret.

Mer information

Livsmedelsverkets webbplats

Om livsmedelsburna utbrott och matförgiftning på Folkhälsomyndighetens webbplats

Dricksvatten

Starta och driva livsmedelsverksamhet

Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Uppdaterad: 2021-01-08

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.