Om Coronaviruset - företag och näringsliv

Här finner du samlad information som rör hur Danderyds kommuns agerande med anledning av coronaviruset påverkar dig som företagare. Vi uppdaterar sidan löpande.

Samlad information från myndigheter

Länkar med viktig information till företagare i Danderyds kommun

Åtgärder för att stödja företagare i Danderyd

Insatser för företagare

Livsmedelsverket: till företagare

Information om Covid-19 till företag inom livsmedel/restaurangnäring

Livsmedelsverket: offentliga kök

Information om Covid-19 till offentliga kök

 

På gång för dig som företagare

Årets företagare i Danderyd har utsetts

Företagarna Danderyd har utsett Tomas Guinchard Adxto Care AB till Årets företagare 2021 och idag delade Hanna Bocander(M),kommunstyrelsens ordförande, ut kommunen pris till vinnaren. Tomas Guinchard Adxto Care AB är dessutom vinnare i Företagarna Region Stockholm-Mälardalen också nominerad till Riksfinalen Företagarna Sverige. Ett hedersomnämnande från Företagarna Danderyd har tilldelats Niclas och Petra Sahlgren Eways AB.

Näringsliv & arbete För företagare

Fortsatt uppåt för företagsklimatet i Danderyd

Svenskt Näringsliv har publicerat sin årliga undersökning om det lokala företagsklimatet. Totalt har 141 företag medverkat med sina synpunkter och i det sammanfattande omdömet visar enkäten på fortsatt positiv utveckling från 3,85 till 3,9. Det placerar Danderyd i topp bland regionens kommuner.

Näringsliv & arbete För företagare

Nu kan ditt företag ansöka om tillstånd för att ställa upp en serveringsbil (Food Truck) på offentlig plats

Är du företagare som har en Food Truck? Så här går du tillväga för att ställa upp er serveringsbil (Food Truck) på offentlig plats i Danderyds kommun.

Näringsliv & arbete För företagare

Rapporteringskrav för alla företag som hanterar farligt avfall

Den 1 november 2020 började en ny lagstiftning att gälla som innebär att alla företag som hanterar farligt avfall måste rapportera in detta. I Naturvårdsverkets film på bara 3 minuter framgår det hur du som företagare genomför rapporteringen.

Bygga, bo & miljö För företagare

Kommunens service till företagen har förbättrats enligt SKR:s senaste mätning

I SKR:s årliga undersökning och rankning ’Öppna jämförelser: företagsklimat 2020’ förbättrar Danderyds kommun sitt resultat med flera placeringar. Under 2019 uppnådde Danderyds kommun ett NKI-värde på 74 och årets resultat ger oss en förbättring med två poäng upp till ett NKI på 76. I riket placerar sig Danderyds kommun på plats 67 i rankningen. Det är en ökning med hela 11 placeringar mot 2019.

Näringsliv & arbete För företagare

Se webbinaret i efterhand! Energismarta företag

Vill du veta hur ditt företag kan minska sin energianvändning och spara pengar? Detta kostnadsfria webbinarium som vi erbjuder tillsammans med våra grannkommuner Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker går att se i efterhand via länken. Webbinariet är kostnadsfritt och riktar sig både till mindre och medelstora företag.

Näringsliv & arbete För företagare
Uppdaterad: 2021-02-12

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.