Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Ukrainska familjer flyttar till kommunala bostäder

Den 30 juni erbjöds ett antal ukrainska familjer att flytta in i 20 av kommunens lägenheter. Familjerna har sedan tidigare bott hos privatpersoner i Danderyd och har barn som börjat skolan här. Sammanlagt är det 52 personer som flyttar in.
Läs mer

Integration Ukraina

Så många ukrainska flyktingar ska Danderyds kommun ta emot

Migrationsverket har tagit fram ett förslag på hur många ukrainska flyktingar varje kommun ska ta emot. För Danderyds kommuns del är det så kallade anvisningstalet 71 ukrainska flyktingar och 49 övriga flyktingar under 2022.
Läs mer

Integration Ukraina

Danderyds kommun erbjuder flyktingar från Ukraina boende

Danderyds kommun skriver avtal med Migrationsverket för att kunna ta emot flyktingar från Ukraina redan före 1 juli då ändringar förväntas träda i kraft i Lagen om mottagande av asylsökande.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Ukraina

Norrängsgårdens evakueringsboende stängs

Danderyds kommun har fått besked från Migrationsverket om att Norrängsgården ej längre behövs. Bakgrunden är att prognosen för antalet ukrainska flyktingar som kommer till Sverige har minskat. Därför kan Migrationsverket nu själv ordna nästan hela behovet av boenden.
Läs mer

Ukraina

Verksamheten i Passagen är igång

Sedan ett par veckor är förberedelseklassen Passagen igång för elever i årskurs 1-8 som nyligen anlänt från Ukraina och som bor i kommunen. Eleverna har nu ett par dagars påsklov, men nästa vecka är de omkring 20 eleverna tillbaka igen.
Läs mer

Förskola & skola Ukraina